fbpx
NaslovnicaCrna GoraKnjiževna djela značajna za savladavanje stresa

Književna djela značajna za savladavanje stresa

Podgorica, (MINA) – Stvaranjem, pisanjem ili čitanjem književnih djela, ljudski duh stvara unutrašnji, pozitivni osjećaj, koji predstavlja uslov za duhovno i fizičko zdravlje, kazao je psihoterapeut Veselin Piletić.

On je, govoreći o svom projektu Značaj književnih djela za savladavanje stresa, kazao da je stres uzrok najtežih oboljenja, duše i tijela.

“Cilj projekta je da istakne značaj umjetničkog, književnog djela za savladavanje stresa. Književna djela istaknutih stvaralaca, predstavljaju svetionike u tamnoj noći ovoga svijeta”, rekao je Piletić u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, čitanje književnih djela, razgovor o tematici, ciljevima i porukama, o osjećaju koji se ima i znanju koje se dobija predstavlja oblik kolektivne i individualne terapije, koja se koristi za jačanje unutrašnje energije(ČI) i eliminisanje negativne energije, stresa.

Piletić je istakao da postoje tri velike oblasti rada i djelovanja – nauka, umjetnost i religija.

“Nauka još zvanično ne priznaje energiju kao izvor materije. Priznaje fizički vid, a ne priznaje duhovni vid. Koliko umjetničko djelo vidi duhom svojim smisao života, toliko postoji kao vrijedno umjetničko i književno djelo”, rekao je Piletić.

On je kazao da književno djelo nastaje iz podsvjesnog dijela ljudskog uma.

“Tajna podsvjesnog dijela ljudskog uma predstavlja najveću tajnu na svijetu. To je tajna Luče Mikrokozme, tajna svih vrijednih umjetničkih djela na svijetu, tajna koja ujedinjuje ljudsku dušu sa beskrajnim svemirom”, rekao je Piletić.

On je podsjetio da je njegov projekat Značaj književnih djela za savladavanje stresa podržalo Ministarstvo kulture.

Najčitanije

Vrhovni sud

Opšta sjednica Vrhovnog suda u prvoj polovini maja

Podgorica, (MINA) – Opšta sjednica Vrhovnog suda, na kojoj bi trebalo da bude utvrđen...