fbpx
NaslovnicaCrna GoraKatnić: Ne osjećam se ugroženim zbog presude

Katnić: Ne osjećam se ugroženim zbog presude


Podgorica, (MINA) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) zadovoljno je presudom u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, kojom su optuženi osuđeni na ukupno skoro 70 godina zatvora, rekao je Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Katnić je na konferenciji za novinare kazao da će naknadno odlučiti da li će se žaliti na presudu.

Komentarišući navode da je presuda liderima DF-a donijeta po naredbi braće Đukanović, Katnić je kazao da oni nemaju nikakav uticaj na rad Tužilaštva.

Lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni su na po pet godina zatvora.

Katnić je, komentarisuci poruke funkcionera DF-a sa jučerašnje konferencije za novinare, rekao da se ne osjeća ugroženim zbog presude.

“Zasto bih? Ja sam tuzilac, presuda nije prema meni”, naveo je Katnić.

Komentarišući poruke Mandića i Kneževića da nevini neće ići u zatvor, da će pružiti otpor u slučaju hapšenja, Katnić je rekao da je saglasan sa njima da niko nevin ne bi trebalo da ide u zatvor.

“Da će pružiti otpor je vjerovatno prva impresija, oni su odgovorni ljudi, svako snosi odgovornost za svoje postupke”, rekao je Katnić.

On je pojasnio da predstoji žalbeni postupak i apelovao na sve da koriste taj postupak i da vjeruju u institucije sistema.

“Sve drugo je pogubno za sve učesnike i građane Crne Gore”, rekoa je Katnić i dodao da postoje metode zaštite i na međunaordnom nivou.

Katnić je rekao da je odbrana optuženih djelovala mimo pravila, normi i procedura predviđenih zakonom.
(kraj) nim/žug/isf

Najčitanije

Pobjeda Miloša Roganovića

Podgorica, (MINA) - Crnogorski bokser Miloš Roganović plasirao se u osminu finala Svjetskog prvenstva...