fbpx
NaslovnicaCrna GoraKabinet Đukanovića: Krivokapić da se koncentriše na funkciju koja mu izmiče iz...

Kabinet Đukanovića: Krivokapić da se koncentriše na funkciju koja mu izmiče iz ruku

Podgorica, (MINA) – Premijer Zdravko Krivokapić trebalo bi, u umjesto fanatične opsjednutosti likom i djelom predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, da se koncentriše na obnašanje funkcije predsjednika Vlade, koja mu sve više izmiče iz ruku, saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

Iz Kabineta predsjednika reagovali su povodom izjave Krivokapića tokom premijeraskog sata u Skupštini da je Đukanović vratio na ponovno odlučivanje tužilački zakon iz straha da možda ne bude prvi koji će biti procesuiran.

“Ozbijno kršenje nezavisnosti Tužilačkog savjeta, kao i jasno iskazano mišljenje Venecijanske komisije da nije uvjerena da je opseg reformi dovoljan u pogledu sprječavanja rizika od politizacije Tužilačkog savjeta, samo su dio razloga koji su jasno iskazani od predsjednika prilikom vraćanja Skupštini na ponovno odlučivanje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu”, navodi se u reagovanju.

Iz Kabineta Đukanovića su kazali da je današnja izjava Krivokapića potvrda činjenice da je strah stanje u kome se nalazi um i rasuđivanje slabih.

Kako su rekli, umjesto praznih prijetnji upućenih na nedostojan način u zakonodavnom domu Crne Gore, bilo bi krajnje nužno da predsjednik Vlade konačno odgovori na postavljena pitanja poslanika.

“Umjesto fanatične opsjednutosti likom i djelom predsjednika Crne Gore, bilo bi svrsishodno da se, ukoliko može, skoncentriše na obnašanje funkcije predsjednika Vlade, koja mu neumitno sve više izmiče iz ruku”, kaže se u reagovanju.

Iz Kabineta Đukanovića su kazali da je današnja izjava Krivokapića jasna i nedvosmislena poruka evropskim partnerima i crnogorskim građanima da je usvojeni Predlog zakona potvrda snažnog političkog uticaja na nezavisnost pravosuđa.

Najčitanije