fbpx
NaslovnicaCrna GoraJoanikije: Obnovićemo kapelu kad dođe do sveopšteg pokajanja

Joanikije: Obnovićemo kapelu kad dođe do sveopšteg pokajanja

Podgorica, (MINA) – Kapela na Lovćenu biće obnovljena kada dođe do sveopšteg pokajanja i preumljenja, kazao je mitropolit crnogorsko primorski Joanikije.

On je, na okruglom stolu “Pedeset godina od razaranja Njegoševe kapele na Lovćenu”, rekao da se dogodilo veliko zlo i da Crna Gora treba da se pokaje za taj grijeh.

„Time bismo već jednom napravili otklon i od ustašluka, koji je djelimično otrovao Crnu Goru, a i od komunizma, koji je, nažalost, pomračio mnogo i misao i pamet i savjest Crne Gore“, naveo je Joanikije, prenosi Svetigora.

On je kazao da je pogažen Njegošev amanet, i da je to veliki grijeh.

Prema riječima Joanikija, od pamtivijeka se poštovala posljednja volja svakoga čovjeka, a u Crnoj Gori Njegošev amanet je obavezujući više od svakog drugog ljudskog amaneta.

“Mi smo dužni da obnovimo Njegošev amanet, podignemo crkvu na Lovćenu i vratimo njegove svete i namučene kosti u kapelu na Lovćenu. Kada će to biti? To će biti kada dođe do sveopšteg pokajanja i preumljenja“, rekao je Joanikije.

On je dodao „da je podignuto do sada preko 20 lovćenskih kapela, ponajviše u Crnoj Gori, ali i u drugim srpskim zemljama i u dijaspori“.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Čađenović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dosadašnji izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimir Čađenović, izabran je...