fbpx
NaslovnicaCrna GoraJanjušević: Policija postupa profesionalno i odgovorno

Janjušević: Policija postupa profesionalno i odgovorno

Podgorica, (MINA) – Policija u Rožajama, Plavu, Andrijevici i Petnjici postupa profesionalno i odgovorno u novonastalim okolnostima obezbjeđivanja i sprovođenja zaštite stanovništva od koronavirusa, kazao je pomoćnik direktora Nikola Janjušević.

Janjušević i načelnik Centra bezbjednosti Berane Miodrag Božović obišli su uniformisani sastav crnogorske policije u Rožajama Plavu, Andrijevici i Petnjici.

“Policijski službenici u odjeljenjima bezbjednosti Rožaje i Plav i stanicama policije Andrijevica i Petnjica radne zadatke obavljaju posvećeno i djeluje preventivno u zaštiti zdravlja stanovnika ovih opština, ali i represivno u slučajevima kršenja mjera nadležnih državnih institucija”, kazao je Janjušević.

Iz Uprave policije je saopšteno da je, od početka primjene mjera o sprječavanju širenja koronavirusa, policija podnijela krivične prijave protiv 60 osoba koje su kršile mjere u tim opštinama.

Kako su kazali, procesuirane 32 osobe koje su kršile mjere u Plavu, 20 osoba u Rožajama, pet u Petnjici i tri osobe u Andrijevici.

“Zbog kršenja mjere zabrane okupljanja stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima policija je podnijela krivične prijave protiv 12 osoba, procesuirano je deset osoba koje su kršile mjeru zabrane izlaska iz objekta stanovanja u propisanom vremenu, a šest osoba zbog kršenja mjere zabrane putničkog međugradskog saobraćaja”, kaže se u saopštenju.

Najčitanije