fbpx
NaslovnicaCrna GoraIstinske slobode medija ne može biti bez hrabrih novinara

Istinske slobode medija ne može biti bez hrabrih novinara

Podgorica, (MINA) – Istinske slobode medija ne može biti bez hrabrih i odvažnih novinara, koji su spremni da maksimalno doprinesu otkrivanju i suočavanju sa svim društvenim anomalijama, kazala je predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Ona je čestitala ovogodišnjim dobitnicima nagrada Evropske unije (EU) za istraživačko novinarstvo Mihailu Jovoviću, Đurđi Radulović, Marku Vešoviću i Vladimiru Otaševiću, koje su im uručene na Medijskoj konferenciji EU i Zapadnog Balkana.

Đurović je rekla da istinske slobode medija ne može biti bez hrabrih i odvažnih novinara, koji su spremni da daju maksimalan doprinos otkrivanju i suočavanju sa svim društvenim anomalijama, kojih je u prethodne tri decenije bilo mnogo.

„Nažalost, i dalje nosimo teret ubistava, ranjavanja i napada na novinare“, navela je Đurović na Tviteru /Twitter/.

Ona je kazala da su zbog toga ovakve nagrade, koje dolaze van Crne Gore, posebno podsticajne za sve istraživačke novinare, kao i mlade ljude koji imaju želju da se bave tim poslom.

„Uz zahvalnost za sve što ste uradili da borba za istinu, pravdu i demokratiju dobije smisao, ohrabrujem vas da nastavite da radite sa istom voljom i nesmanjenim intenzitetom“, poručila je Đurović.

To je, kako je istakla, nasušna potreba crnogorskog društva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Potpisan Memorandum o razumijevanju sa Koledžom Evrope

Podgorica, (MINA) - Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović potpisala je danas...