fbpx
NaslovnicaCrna GoraGrbović zadovoljan rezultatima, najavio odlazak sa funkcije

Grbović zadovoljan rezultatima, najavio odlazak sa funkcije

Nikšić, (MINA) – Dan oslobođenja Nikšića obilježen je danas svečanom sjednicom lokanog parlamenta, na kojoj je predsjednik Opštine Veselin Grbović najavio svoj odlazak sa funkcije na koju je došao u martu 2013. godine.

Grbović, kome se mandat završava zbog odlaska u starosnu penziju, ocijenio je da je godina između dva septembra bila uspješna, uprkos problemima izazvanim epidemijom korona virusa.

„Budžet Opštine se dobro punio i na kraju godine očekuje se da sve obaveze budu izmirene i da neće biti potrebe za rebalansom“, rekao je Grbović na svečanoj sjednici Skupštine u sali Nikšićkog pozorišta.

On je kazao da je dobro finansijsko stanje omogućilo realizaciju niza značajnih projekata, i podsjetio na urađeno od kada je sadašnja lokalna uprava preuzela upravljanje gradom, u martu 2013. godine.

Prema riječima Grbovića, zatečena je teška finansijska situacija, ali je, kako je naveo, gradska kasa oporavljen, urađeni su vodovodi, seoski putevi, gradski kvartovi.

On je podsjetio i na započetu realizaciju značajnih projekata – Doma revolucije, Doma za stare, zgrade Zahumlja, Zapadne tribine Stadiona „Sutjeska“ i rekonstrukcije Dvorca kralja Nikole.

„Za realizaciju tih projekata imali smo značajnu pomoć Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Vojske, Direkcije za saobraćaj i javnih radova, predsjednika Vlade i države Duška Markovića i Mila Đukanovića“, naveo je Grbović.

Prema njegovim riječima, Opština je sa oko tri miliona EUR značajno opteretila budžet kroz subvencije, odlaganje plaćanja poreza, zakupa, taksi, kako bi pomogla privrednicima zbog otežanog poslovanja uslijed epidemije korona virusa.

Grbović se svojim saradnicima zahvali za saradnju i, kako je naveo, izuzetne ljudske odnose, a prisutnim odbornicima poželio pobjedu na predstojećim lokalnim izborima u martu naredne godine.

Predsjednik Skupštine, Radivoje Lala Nikčević, ocijenio je da su rezultati napretka Nikšića vidljivi na svakom koraku i i da grad dobija iz godine u godinu sve moderniji izgled, kao nosilac savremenog razvoja i kulturno središte.

„Sastav ove Skupštine dao je snažan doprinos ostvarivanju razvoja ciljeva koje kreira lokalna samouprava“, kazao je Nikčević govoreći o odborničkoj većini u kojoj nema opozicionih partija u tom gradu.

Na svečanosti je uručena i Nagrada oslobođenja Nikšića humanisti, volonteru i članu Društva dobrovoljnog davalaštva krvi, Miodragu Draganu Nikoliću, i direktoru Javne ustanove „Zahumlje“ i dugogodišnjem kulturnom stvaraocu, Vojislavu Krivokapiću, za doprinos u razvoju kulture.

Povodom Dana oslobođenja uručene su i tradicionalne Studentske nagrade, a dobitnici za ovu godinu su Jelena Tomašević, Miljana Nikolić, Lazar Šćekić, Anđela Čvorović i Jelena Jovović.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...