fbpx
NaslovnicaCrna GoraFilipović: Donacija Turske iskaz solidarnosti sa Crnom Gorom

Filipović: Donacija Turske iskaz solidarnosti sa Crnom Gorom

Podgorica, (MINA) – Donacija medicinske opreme iz Turske, u vrijeme pandemije koja je izazvala najveću krizu poslije Drugog svjetskog rata, iskaz je solidarnosti turskog naroda prepoznat u velikom prijateljstvu sa Crnom Gorom, saopštio je državni sekretar Ministarstva odbrane, Slobodan Filipović.

Iz tog resora su podsjetili da je donacija predsjednika Turske, Redžepa Tajipa Erdogana, stigla na osnovu dogovora sa predsjednikom Milom Đukanovićem.

“Vojni avion sa medicinskom opremom sletio je na Aerodrom Podgorica, gdje su na dočeku, pored Filipovića, bili i ambasadorka Turske Songul Ozan i šef kabineta predsjednika države Miodrag Radović”, navodi se u saopštenju.

Filipović je kazao da se medicinska oprema sastoji od 50 hiljada maski, hiljadu zaštitnih odijela i hiljadu testova.

“Ova, kao i prethodne donacije na raspolaganju su Ministarstvu zdravlja i zdravstvenom sistemu Crne Gore. U ovom vremenu najveće pandemije koja je zahvatila svijet i izazvala najveću krizu poslije Drugog svjetskog rata, iskaz je solidarnosti naroda Turske i prepoznat u velikom prijateljstvu sa Crnom Gorom”, poručio je Filipović.

On je zahvalio ambasadorki Turske, narodu te države, kao i Erdoganu, crnogorskim saveznicima i prijateljima.

Prema njegovim riječima, od momenta kada je izbila epidemija, Turska i Crna Gora kao prijateljske i savezničke zemlje dijele solidarnost.

Ozan je kazala da se nada da će pristigla oprema biti doprinos ozbiljnoj borbi koju Crna Gora vodi.

Ona je zahvalila svima koji daju svoj doprinos, a posebno Đukanoviću, koji je nedavno razgovarao sa Erdoganom, kao i premijeru Dušku Markoviću.

Ozan je podsjetila da je Turkish Airlines doveo i mnogo crnogorskih državljana, kao i da je tome prethodila još jedna donacija Turske u vidu testova za COVID-19, što je, kako je navela, još jedan primjer odlične saradnje dvije države.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...