fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Visok stepen podudarnosti, brzo formirati vladu

Đukanović: Visok stepen podudarnosti, brzo formirati vladu

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori potrebno je brzo formirati vladu koja će biti utemeljena u jasnoj parlamentarnoj većini, zasnovanoj u evropskoj i građanskoj politici, kazao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On je za Televiziju Crne Gore rekao da je stekao utisak da postoji visok stepen podudarnosti o tome šta sada treba raditi u Crnoj Gori.

„A to je, prije svega, brzo formirati vladu koja će biti utemeljena u jasnoj parlamentarnoj većini, zasnovanoj u evropskoj i građanskoj politici“, naveo je Đukanović.

On je poručio da je potrebno izabrati vladu koja će što prije početi aktivnosti u cilju nastavku kvalitetnog pregovaranja sa Evropskom unijom (EU), kako bi u bliskoj budućnosti stvorili mogućnost za ulazak u Uniju.

Đukanović je, odgovarajući na pitanje da li se prije dolaska u Grčku sastao sa liderom URA-e Dritanom Abazovićem i da li mu je on prihvatljiv za mandatara, kazao da je u Atinu stigao u ponedjeljak, kada su parlamentarci bili zauzeti razgovorom o inicijativi za smjenu predsjednika parlamenta.

“Mislim da su razgovori između potencijalnih konstituenata nove crnogorske vlade započeli u utorak, kad sam bio ovdje”, rekao je Đukanović.

Kako je naveo, uloga predsjednika je da nakon saznanja o postojanju parlamentarne većine, predstavniku te većine da mandat za sastav nove vlade.

Đukanović je dodao da će večeras biti u Podgorici i da je, kako je naveo, sjutra prilika da čuje izvještaj o konsultacijama koje su obavili potencijalni konstituenti vlade.

“Nakon toga bi na red došla inicijativa predsjednika države”, kazao je Đukanović.

On je rekao da se nada da je obavljen prvi krug konsultacija i da postoji razumijevanje.

“Nadam se da postoji razumijevanje, iz svega što sam prethodno čuo iz razgovora u parlamentu, i kroz komunikacije koje sam imao, uvijek nezvanične, do trenutka dok se ne stvore uslovi da bude zvanična”, naveo je Đukanović.

Đukanović boravi u dvodnevnoj posjeti Grčkoj, na poziv predsjednice te zemlje Katerine Sakelaropulu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije