fbpx
2.9 C
Podgorica
February 6, 2023.
NaslovnicaCrna GoraDruštvoZbog snijega i odrona saobraćaj u prekidu na više puteva

Zbog snijega i odrona saobraćaj u prekidu na više putevaPodgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a zbog snijega i odrona saobraćaj je u prekidu na više dionica, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Iz AMSCG-a su kazali da je zbog snijega saobraćaj u prekidu za sve vrste vozila na putevima Plužine –Šćepan Polje i Šavnik – Žabljak.

Na putu Rožaje-Kula-Peć saobraćaj je zbog snijega u prekidu za kamione sa prikolicom i šlepere.

Na magistralnom putu Rožaje –Berane u mjestu Baza, zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. Putnički saobraćaj preusmjerava se na lokalni put.

Zbog odrona na regionalnom putu R-13 Kolašin-Mateševo na auto putu saobraćaju putnička vozila kao i vozila do 3,5t.

Magistralni put Podgorica – Kolašin preko Platija zatvoren je za saobraćaj zbog odrona i velike količine vode.

Saobraćaj na putu Mojkovac – Đurđevića Tara, u prekidu je za sve kategorije vozila zbog odrona u mjestu Sokolovina.

Iz AMSCG su upozorili da je vidljivost mjestimično smanjena i vozačima savjetovali da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu i poštuju pravila saobraćaja.

Kako su podsjetili, od 15. novembra do 1. aprila upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

„Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je četiri milimetra“, naveli su iz AMSCG.

Kako su objasnili na auto putu je obavezno da svako vozilo ima zimsku opremu.

Na magistralnom putu M-5, dionica Rožaje – Špiljani, zbog rekonstrukcije puta saobraća se naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije dijela magistralnog puta M-4 centar Tuzi (od skretanja za Šipčanik do planiranog kružnog toka-Faza 1) obustavljen je saobraćaj za sve vrste vozila. Saobraća se lokalnim putevima.

Na magistralnom putu Podgorica-Bioče saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, a moguća je i povremena obustava ne duža od 15 minuta, zbog izgradnje bulevara Vilija Branta.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica, u mjestu Donja Lastva, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije