fbpx
NaslovnicaCrna GoraU utorak novi protest pokreta Ima nas

U utorak novi protest pokreta Ima nas

Podgorica, (MINA) – Novi protest pokreta Ima nas biće održan u utorak u 19 sati ispred Skupštine, saopštili su iz Organizacionog odbora tog pokreta.

Iz pokreta Ima nas su kazali da su za situaciju u kojoj se Crna Gora nalazi najviše zaslužne, kako su rekli, sluge rusko-srpske ekspoziture u državi, koji je, rušenjem njenih ustavnih temelja, nezavisnosti i suverenosti, svakim danom sve više udaljavaju od njenog evropskog puta.

“Naša dužnost je da stanemo na kraj tim stramputicama i pomognemo joj da izađe na pravi evroatlanstski kolosjek. Zato i nastavljamo onamo đe smo počeli našu borbu – ispred Skupštine Crne Gore, u utorak 20. decembra u 19 sati”, kazali su iz tog pokreta.

Oni su kazali da su sa tog mjesta krenuli najveći skupovi u modernoj istoriji države.

“Sa tog istog mjesta ćemo svi zajedno da opet pošaljemo glasno i jasno poruku da Crna Gora ima nas i da će nas uvijek biti”, rekli su iz tog pokreta.

Oni su poručili da su odlučni da istraju u odbrani institucija sve do ispunjavanja njihovih zahtjeva.

Kako su dodali, prethodnih dana se vidjelo da ti zahtjevi u potpunosti korespondiraju sa stavovima evropskih partnera Crne Gore.

“Svi dosadašnji protesti su pokazali snagu građanske Crne Gore i jasnu poruku građana Vladi koja je u v.d. stanju i tehničkom premijeru da je ovo tek početak borbe za očuvanje tekovina Crne Gore i stvaranja savremenog i modernog društva”, smatraju u pokretu Ima nas.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Auto moto savez, AMSCG, stanje na putevima

Uhapšena dva vozača zbog prekoračenja brzine na autoputu

Podgorica, (MINA) - Mobilna jedinica saobraćajne policije uhapsila je dva vozača koji su auto-putem...