fbpx
NaslovnicaCrna GoraStranci koji su imali simptome trovanja dobrog zdravstvenog stanja

Stranci koji su imali simptome trovanja dobrog zdravstvenog stanja

Podgorica, (MINA) – Strani državljani, koji su imali simptome trovanja, dobrog su zdravstvenog stanja, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su naveli da su ekipe Centra za higijenu i zdravstvenu ekologiju i Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti, po prijavi Uprave za inspekcijske poslove o pojavi velikog broja osoba sa simptomima poremećaja gastrointestinalnog sistema, danas započele epidemiološko istraživanje.

“Izvršeno je potrebno uzorkovanje namirnica i kontrola sanitarno-higijenskog stanja u više objekata u kojima su oboljele osobe boravile ili konzumirale hranu”, navodi se u saopštenju.

Oni su dodali da je epidemiološko istraživanje, kao i ispitivanje mikrobiološke i fizičko-hemijske ispravnosti uzoraka, u toku i javnost će biti blagovremeno obaviještena o rezultatima istraživanja.

“Osobe sa simptomima su strani državljani smješteni u opštini Budva sa jednovremenim ljekarskim zbrinjavanjem u zdravstvenim ustanovama opštine Budva, Kotor, Bar i Cetinje”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su, nakon simptomatske terapije i ljekarskih pregleda, osobe koje su bile u opštim bolnicama Kotor i Bar otpuštene dobrog opšteg stanja.

“U Opštoj bolnici Cetinje je smješteno još 12 osoba, koje su trenutno dobrog zdravstvenog stanja”, rekli su iz IJZ.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije