fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoRenovirane tri zdravstvene ustanove

Renovirane tri zdravstvene ustanove

Podgorica, (MINA) – Specijalna bolnica Brezovik, domovi zdravlja u Herceg Novom, Plavu i Gusinju renovirani su i adaptirani u sklopu projekta Za ljepše zdravstvene ustanove, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Iz tog resora su kazali da taj projekat realizuje u saradnji sa kompanijom Cerovo i Radio televizijom Crne Gore.

Resorna ministarka Jelena Borovinić Bojović navela je da je kompanija Cerovo za adaptaciju i renoviranje pet zdravstvenih ustanova opredijelila 60 hiljada EUR.

“Do sada su u okviru ovog projekta završeni radovi u tri od pet planiranih zdravstvenih ustanova i to u Specijalnoj bolnici Brezovik, Domu zdravlja (DZ) u Herceg Novom, kao i u Plavu i podstanici u Gusinju”, rekla je Borovinić Bojović.

Ona je kazala da su radovi u tim ustanovama porazumijevali adaptaciju i renoviranje mokrih čvorova, kao i neophodne molerske i druge radove “u skladu sa onim što je bilo najurgentnije, a što je decenijama unazad bilo zanemareno i zapušteno”.

“Plan je da se najkasnije u junu završe radovi i u DZ na Žabljaku i Boanu” navela je Borovinić Bojović.

Ona je poručila da raduje činjenica da je i ta inicijativa kompanije Cerovo, koja je, prema njenim riječima, godinama prepoznata po svom društveno-odgovornom poslovanju, usmjerena ka pomoći zdravstvenom sistemu.

“Pored Cerova i njihovog partnera Neoton, zahvalnost dugujemo i Javnom servisu koji obezbjeđuje vidljivost, kroz kontinuirano medijsko praćenje i promovisanje svih aktivnosti za vrijeme trajanja projekta” istakla je Borovinić Bojović.

U saopštenju se kaže da je ona ocijenila da je takva zajednička inicijativa pokazni primjer kako odgovorni subjekti i partneri djeluju u korist javnog interesa, zdravlja građana i uslova u kojima se odvija zdravstvena zaštita.

Kako se navodi, Borovinić Bojović je naglasila da je uvjerena kako će se i u budućnosti realizovati slični projekti, koj za cilj imaju humanu misiju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije