fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoRakete pogodile skladište nafte u Dnjepropetrovsku

Rakete pogodile skladište nafte u Dnjepropetrovsku


Kijev, (MINA) – Tri ruske rakete navodno su pogodile skladište nafte u centralnom regionu Dnjepropetrovska, rekao je regionalni guverner, javio je BBC.

Kako je Valentin Reničenko objavio na Telegramu, projektili su uništili skladište nafte u blizini grada Novomoskovska, što je dovelo do velikog požara u kome su povređene tri osobe.

Slika postavljena uz Telegram poruku prikazuje gust crni dim, prenosi TVN1.

Ukrajinski zvaničnici, dok se na istoku zemlje nastavljaju teške borbe, kazali su da Kijev namjerava da nastavi mirovne pregovore s Rusijom do kraja avgusta nakon što provede operacije protivnapada

Ukrajina će tada biti u boljoj poziciji za pregovore, rekao je glavni kijevski pregovarač David Arahamija u intervjuu za Glas Amerike, ali nije naveo pojedinosti strategije.

Mirovni pregovori dvije strane su u zastoju. Krajem marta, Kijev je poručio da je spreman odreći se ambicija za članstvo u NATO-u u zamjenu za međunarodnu garancije bezbjednosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Radno vrijeme punktova EPCG tokom praznika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Informativno-naplatni punktovi Elektroprivrede (EPCG) radiće u ponedjeljak u redovnom radnom vremenu...