fbpx
NaslovnicaCrna GoraPozivaju MUP i Upravu policije da obrate posebnu pažnju na novinare

Pozivaju MUP i Upravu policije da obrate posebnu pažnju na novinare

Podgorica, (MINA) – Sindikat medija Crne Gore (SMCG) pozvao je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Upravu policije da obrate posebnu pažnju na novinare/ke i medijske radnike tokom predstojećih događaja za vikend na Cetinju i da ih brzo i efikasno zaštite od eventualnih neprijatnosti.

Iz Sindikata su ocijenili da je poruka MUP-a i policije da ne mogu garantovati bezbjednost građanima i novinarima za vikend u Prijestonici veoma obeshrabrujuća, pozvavši ih da “stave poseban fokus na medijske radnike”.

“To znači da im omoguće policijsku zaštitu u mjeri mogućeg, nesmetano kretanje, kao i praćenje i snimanje svih relevantnih dešavanja koja su od značaja za javnost”, navodi se u saopštenju Glavnog odbora (GO) SMCG-a.

Oni su pozvali medijske radnike da za vikend budu maksimalno oprezni, kao i da tokom izvještavanja nose prsluke koje su njihove redakcije dobile u prethodnom periodu od MUP-a.

“Na taj način, vjerujemo da će se smanjiti mogućnost bilo kakvih problema”, kazali su iz GO SMCG.

Oni su apelovali na predstavnike medija da budu profesionalni i objektivni u svom izvještavanju, kako “ni jedna strana” ne bi mogla da tumači njihovo ponašanje kao provokaciju ili pristrasnost.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije