fbpx
NaslovnicaCrna GoraPorodica Abazović donirala novac za kupovinu skenera

Porodica Abazović donirala novac za kupovinu skenera

Podgorica, (MINA) – Porodica Abazović iz Ulcinja donirala je ulcinjskom Domu zdravlja više od 246 hiljada EUR za kupovinu CT skenera, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Ugovor o donaciji, vrijedan 246.615 EUR, potpisali su ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, direktorica Doma zdravlja Ulcinj Sadije Holaj i Almir Abazović.

„Porodica Abazović donirala je sredstva koja su bila sakupljena za liječenje njihovog sina, koji je, nažalost, preminuo prije dvije godine“, kaže se u saopštenju.

Borovinić Bojović je, kako je saopšteno, zahvalila porodici Abazović, ali i svim građanima Ulcinja i dijaspore na humanom gestu.

Ona je kazala da će, prvi put u Crnoj Gori, na primarnom nivou biti dostupna CT dijagnostika za građane Ulcinja, ali i kompletne južne regije.

“Zahvaljujući ovom aparatu, mnoga oboljenja mogu biti blagovremeno otkrivena”, rekla je Borovinić Bojović.

Abazović je kazao da je njegova porodica, nakon lične tragedije i pomoći ljudi velikog srca, odlučila da novac koji je bio namijenjen za liječenje njihovog sina, usmjeri za kupovinu skenera, kako bi građani Ulcinja mogli na vrijeme da dobiju adekvatnu dijagnostiku.

„Što se tiče CT aparata, to nam je bila volja i ispunila se. Daj bože da to nikome ne treba, ali zlu ne trebalo, neka bude tu, jer znam koliko taj aparat znači da se ta dijagnoza što prije uspostavi”, kazao je Abazović.

Holaj se zahvalila porodici Abazaović na gestu pred kojim se, kako je kazala, danas svi klanjaju.

“Danas ste svima nama pokazali da ljubaznost, velikodušnost i humanost uvijek pronalaze put do trijumfa. Veliku tugu zbog gubitka sina pretvorili ste u plemenitu odluku da pomognete drugima donirajući najnoviju tehnologiju skenera domu zdravlja Ulcinj“, navela je Holaj.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije