fbpx
9.9 C
Podgorica
February 3, 2023.
NaslovnicaCrna GoraMUP i NVO partneri u borbi protiv trgovine ljudima

MUP i NVO partneri u borbi protiv trgovine ljudima

Podgorica, (MINA) – Nevladine organizacije (NVO) značajan su partner Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u sprovođenju preventivnih programa i ublažavanju mogućih posljedica trgovine ljudima, kazao je resorni ministar Filip Adžić.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Adžić je to rekao na sastanku sa predstavnicima NVO, na kojem su potpisani ugovori na osnovu rezultata Javnog konkursa “Zajedno u borbi protiv trgovine ljudima”, za čiju realizaciju je opredijeljeno 40 hiljada EUR iz državnog budžeta.

“Odlukom Komisije za raspodjelu sredstava izabrano je pet NVO čiji će se projekti finansirati, i to: Centar kreativnih vještina, Savjet za implementaciju omladinske politike, Identitet, Crnogorski ženski lobi i Asistent”, kaže se u saopštenju.

Adžić je rekao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom MUP-a i nevladinog sektora u gotovo svim oblastima iz nadležnosti tog resora, ističući otvorenost za unapređenje saradnje i osnaživanje novih projekata.

“Vjerujem da će sredstva kroz partnerstvo državnog i nevladinog sektora u krajnjem doprinijeti sveukupnom unapređenju mehanizama i postizanju što boljih rezultata u oblasti borbe protiv trgovine ljudima u Crnoj Gori”, rekao je Adžić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Rok za upis obradivih površina 30. april

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavjestilo je poljoprivredne proizvođače da je...