fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoKrivične prijave zbog povezanosti sa kupovinom ličnih karata

Krivične prijave zbog povezanosti sa kupovinom ličnih karata

Podgorica, (MINA) – Nikšićka policija podnijela je krivične prijave protiv šest osoba zbog sumnje da su povezani sa kupovinom ličnih karata i na taj način počinili krivično djelo povrede slobode na opredjeljenja pri glasanju.

Iz Uprave policije je saopšteno da su njihovi službenici, zajedno sa nadležnim tužilaštvom, sproveli niz aktivnosti u vezi saznanja o kupovini ličnih karata za vrijeme predizborne kampanje, koja je prethodila lokalnim izborima u martu.

“Nakon višemjesečne istrage, Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću je naložilo da se protiv šest osoba podnese krivična prijava zbog sumnje da su izvršile krivično djelo povreda slobode opredjeljenja pri glasanju”, kaže se u saopštenju.

Krivična prijava je podnijeta protiv B.A. (26) i D.B. (33) koji su, kako se sumnja, u februaru i martu za određene novčane iznose uzimali lične karte od V.R. (33), B.M. (42), V.T. (39) i M.Č. (40) iz Nikšića.

“Na taj način su stvorili protivpravan uticaj na te građane da ne vrše pravo glasanja”, kaže se u saopštenju.

Krivična prijava je podnijeta protiv V.R, B.M, V.T. i M.Č. zbog sumnje da su, za određene novčane iznose, predavali lične karte B.A. i D.B.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije