fbpx
NaslovnicaCrna GoraKompanija One posvećena zelenim politikama

Kompanija One posvećena zelenim politikama

Podgorica, (MINA) – Kompanija One Crna Gora posvećena je zelenim politikama, pa će i ove godine podržati inicijativu „Sat za našu planetu“, koju organizuje Svjetski fond za prirodu (WWF).

“Baš kako to čini već 15 godina podržavajući inicijativu koju organizuje WWF, kompanija One će i ovog 23. marta, tačno u 20 sati i 30 minuta, isključiti svjetla u upravnoj zgradi u Podgorici i poslovnicama širom Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Iz te kompanije su kazali da milioni širom svijeta na taj dan isključe svjetla na jedan sat u želji da pokažu da postoji svijest o tome da se planeta mora zaštiti.

„Kao kompanija koja je posvećena zelenim politikama, pored drugih inicijativa koje baštinimo godinama i koje tek planiramo za budućnost, uvijek smo tu da ovim simboličnim gestom pokažemo da nam je stalo i da smo spremni da to pokažemo i djelima“, rekli su iz kompanije One.

Oni su apelovali da svakodnevni izbori ljudi doprinose zaštiti životne sredine.

Navodi se da kompanija One to već godinama pokazuje, koristeći isključivo papirne kese u svojim poslovnicama, reciklirajući i nudeći svojim korisnicima da to učine sa telefonima koje žele da zamijene.

Ističe se da se kompanija, u želji da ojača svoju poruku o nenadoknadivoj šteti koju plastične kese nanose planeti, nedavno pridružila inicijativi koja je promovisala poruku da je ceger sjajan izbor za kupovinu.

”Priključimo se svi Satu za planetu i budimo zajedno dio najvećeg volonterskog ekološkog pokreta na svijetu”, poručili su iz kompaniji One.

Kako su kazali, One kroz svoje kompanijske vrijednosti, ali i konkretno činjenje, već godinama praktikuje poslovanje i ponašanje zaposlenih koje je u potpunosti usklađeno sa zelenim politikama.

„Kroz decenije se ovaj sistem razvijao i unapređivao, a samo neke od aktivnosti podrazumijevaju stalnu edukaciju zaposlenih, upotrebu papirnih kesa u poslovnicama, reciklažu starih uređaja i otpada i tako dalje“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je kompanija One posebno ponosna na učešće u projektu Spectro Solutions čiji sistem predstavlja tehnološko dostignuće i alat koji može značajno doprinijeti bezbjednosti šuma, prirode i zajednice jer omogućava brzu detekciju požara i automatizovano obavještavanje nadležnih službi.

„Ovaj sistem postavljen je na poluostrvu Luštica, kao i na brdu Gorica, gdje zahvaljujući ovom softverskom rješenju prošlog ljeta nije bilo požara“, dodaje se u saopštenju.

Iz kompanije One su kazali da su već osam godina sertifikovani po ISO 14001 standardu, što znači da su njene procedure zaštite životne sredine u potpunosti usklađene sa međunarodnim propisima kojima se uređuje ova oblast.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Putevi

Putevi pretežno suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima i...
Vaskrs

Danas je Vaskrs