fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoCrna Gora postaje država u kojoj je zakon jednak za sve

Crna Gora postaje država u kojoj je zakon jednak za sve

Podgorica, (MINA) – Crna Gora polako, ali sigurno postaje država u kojoj je zakon jednak za sve, kazao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Adžić se danas u Briselu sastao sa komesarkom Evropske unije (EU) za unutrašnje poslove, Ilvom Johanson.

Iz MUP-a su rekli da je Adžić informisao Johanson o najnovijim aktivnostima Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja, koje su rezultat intenzivne saradnje sa EUROPOL-om.

“Tom prilikom ministar je naglasio da Crna Gora polako, ali sigurno postaje država u kojoj je zakon jednak za sve, kao i da država neće tolerisati kriminal kako unutar, tako i van institucija”, kaže se u saopštenju.

Adžić je poručio da će Crna Gora uložiti dodatne napore u cilju usklađivanja vizne politike u skladu sa onim što su standardi i očekivanja EU.

Johanson je istakla da su nadležni organi pokazali odlučnost.

Ona je, kako se navodi, čestitala Adžiću i Vladi na najnovijim akcijama, ali i sveukupnim aktivnostima koje nedvosmisleno pokazuju jasnu namjeru da država stane na kraj organizovanom kriminalu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...