fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoCKB donirala set od 11 instrumenata IBD-u

CKB donirala set od 11 instrumenata IBD-u

Podgorica, (MINA) – Crnogorska komercijalna banka (CKB) donirala je Dječjoj hirurškoj klinici Instituta za bolesti djece (IBD) set od 11 instrumenata za sprovođenje minimalno invazivnih zahvata laparaskopske hirurgije, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Iz te zdravstvene ustanove kazali su da, duže od decenije, CKB kontinuirano podržava IBD, nastojeći da unaprijedi uslove za rad i funkcionisanje medicinskih timova koji brinu o očuvanju zdravlja najmlađih.

Donaciju načelniku Operacionog bloka IBD-a Muhedinu Kadiću predala je direktorica Odjeljenja za korporativni sekretarijat u CKB-u Stela Bošković.

Bošković je kazala da ne postoji nešto što može biti važnije od zdravlja, a posebno od zdravlja najmlađih.

“Priliku da unaprijedimo uslove rada za posvećene ljekare i medicinsko osoblje Instituta za bolesti djece, doživljavamo kao privilegiju i šansu da doprinesemo da se što prije vrati osmijeh na lice mališana i njihovih roditelja”, rekla je ona.

Bošković je poručila da će CKB nastaviti da u plemenitoj misiji bude pouzdani saveznik IBD-a.

Govoreći o donaciji, Kadić je naglasio da su značajno dopunjeni hirurški setovi.

“Čime će ljekari Dječje hirurške klinike, ali i cijelog IBD-a, moći da pruže našim mališanima najbolji tretman uz što kraće vrijeme oporavka”, dodao je on.

Ksdić je zahvalio CKB-u na donaciji i iskazanom senzibilitetu prema IBD.

“Predmet donacije je set od 11 instrumenata koji se primjenjuju u minimalno invazivnoj laparaskopskoj hirurgiji. Kao što znate, laparaskopska hirurgija je u stalnom napretku, novi instrumenti i novi hirurški pristupi omogućavaju sve različitije operacije”, rekao je on.

Prema riječima Kadića, najbitnije je da laparaskopska hirurgija omogućava da uvijek prisutna briga o zdravlju pacijenta i skraćeno vrijeme liječenja malih heroja na ovaj način budu svakodnevica.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Krapović: Države ZB moraju imati mjesto u evropskim strukturama

Podgorica, (MINA) – Države Zapadnog Balkana (ZB) moraju imati svoje mjesto u evropskim strukturama,...