fbpx
NaslovnicaCrna GoraCentri dobili 14.575 zahtjeva za naknade

Centri dobili 14.575 zahtjeva za naknade

Podgorica, (MINA) – Centrima za socijalni rad (CSR) dostavljeno je 14.575 zahtjeva bivših korisnica za naknade po osnovu rođenja troje ili više djece, saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Iz tog resora precizirali su da se taj podatak odnosi na prijavljene od 10. januara do kraja prošle sedmice.

“Posljednji dan za dostavljanje zahtjeva centrima je srijeda, a do kraja ove sedmice će biti objavljeni podaci o konačnom broju prijava”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da su najviše prijava do sada dobili CSR Glavni grad, opština u okviru Glavnog grada Golubovci i opština Tuzi.

“Kao i CSR Bijelo Polje i za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, Berane, Andrijevica i Petnjica, Rožaje i Bar i Ulcinj”, dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su podsjetili da ostvarivanje prava na naknadu počinje od 1. aprila, u skladu sa Zakonom o obeštećenju bivših korisnica naknada po osnovu rođenja troje ili više djece.

“Naknada za april isplaćuje se sredinom maja, kao i ostala prava iz socijalne i dječje zaštite za taj mjesec”, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da Zakon uređuje uslove i otklanja posljedice nastale ukidanjem zakonskog prava na doživotnu naknadu po tom osnovu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Građani se zadužili 37,5 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Crnogorski građani u drugoj polovini marta i tokom aprila zadužili su...