fbpx
NaslovnicaCrna GoraBrđanin: Okolnosti događaja na Cetinju se još utvrđuju

Brđanin: Okolnosti događaja na Cetinju se još utvrđuju

Podgorica, (MINA) – Okolnosti tragičnog događaja na Cetinju, u kojem je ubijeno 11 a ranjeno šest osoba, i dalje se utvrđuju, kazao je direktor Uprave policije Zoran Brđanin, dodajući da će javnost putem medija biti obaviještena o svim detaljima.

Brđanin je, u izjavi dostavljenoj medijima, kazao da su ljudski životi najvrijedniji i nenadoknadivi, a da je danas izgubljeno 11 građana i građanki, među kojima i dvoje djece.

On je naveo da saosjeća sa porodicama stradalih i u svoje i u ime Uprave policije uputio im je saučešće.

Brđanin je kazao da će večeras otići na Cetinje, pošto u trenutku događaja nije bio u Podgorici.

“Takođe, nadam se da će se povrijeđeni brzo i uspješno oporaviti”, dodao je on.

Kako je naveo, prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15 sati i 30 minuta tridesetčetvorogodišnji V.B. sa Cetinja pucao je na porodicu, čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina.

“On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške – lišio života dvoje djece, jedno od osam, a drugo od jedanaest godina, i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama”, naveo je Brđanin.

On je kazao da je V.B. potom izašao i pucao iz istog oružja na stanovnike Medovine, i ubio još sedam osoba, a ranio šest.

“Po pozivu građana, na lice mjesta su upućeni policijski službenici kojom prilikom je u razmjeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik”, rekao je Brđanin.

Prema njegovim riječima za sada nije jasno što je potaklo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam ubijen.

“Naglašavam da se okolnosti cjelokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju, a javnost će, posredstvom medija, biti obaviještena o svim detaljima”, kazao je Brđanin.

Brđanin je rekao da se nada da “više nikad nećemo svjedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori”.

“Vjerujem da svi poštujemo bol porodica, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izvještavanju i apelujem da se sa maksimalnim oprezom nastavi izvještavanje”, kazao je Brđanin.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije