fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoAbazović traži da se ispitaju prijetnje koje dobija zbog hapšenja Lazovića

Abazović traži da se ispitaju prijetnje koje dobija zbog hapšenja Lazovića


Podgorica, (MINA) – Premijer Dritan Abazović obavijestio je čelnike javne i tajne policije da ga grupe bliske uhapšenom službeniku Agencije za nacionalnu bezbjednost Petru Lazoviću i njegovom ocu Zoranu, bivšem visokom policijskom funkcioneru, targetiraju kao glavnog krivca za hapšenje i planiraju neku vrstu odmazde, pišu Vijesti.

Abazović je o informacijama koje, kako tvrdi, dobija, obavijestio ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina i direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Sava Kenteru.

Abazović je rekao Vijestima da je od njih tražio da prikupe podatke o tome i utvrde istinu, poručivši da ni u jednom, pa ni u konkretnom slučaju, nije vršio bilo kakav uticaj na tužioce i sudije, kako mu se spočitava iz tih struktura bliskih Lazoviću.

On je potvrdio da je Adžića i Kenteru obavijestio o prijetnjama i informacijama koje dobija iz različitih izvora.

Abazović je rekao da mu je iz više izvora saopšteno da je u pričama grupa bliskih Lazovićima glavno targetirani zbog njihovog problema sa zakonom.

“Takođe, rečeno mi je da i da pokušavaju da kreiraju atmosferu u kojoj ja, s pozicije predsjednika Vlade, navodno pritiskam tužioce da procesuiraju Lazoviće i kriminalno – biznismensku grupu ljudi oko njih”, naveo je Abazović.

On je istakao da to može, ali i ne mora da bude istina.

“Nemam apsolutni nikakav strah od kradljivaca šljunka, onih za koje Europol tvrdi da su švercovali cigarete, kokain i zloupotrebljavali službeni položaj, ali sam želio da se o tome, na zakonit način, a to mogu samo javna i tajna policija, pribave dodatne informacije i podaci”, rekao je Abazović.

On je ocijenio da razumije potrebu dijela kriminalnih struktura da napadima na Vladu i njenom destablizacijom pokušaju izdejstvovati “ponovnu podjelu karata”.

“Ali ne postoji scenario u kome će ruka pravde stati. Naprotiv, uzalud ima pokušaji sabotiranja, ekstremistički tonovi, govor mržnje ili prijetnje”, poručio je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije