fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐinović sjutra na Evropskom prvenstvu u Roterdamu

Đinović sjutra na Evropskom prvenstvu u Roterdamu

Podgorica, (MINA) – Crnogorski parastrijelac Milan Đinović nastupiće sjutra na Evropskom prvenstvu u Roterdamu.

Đinović će se takmičiti u disciplini vazdušna puška, u kategoriji SH1 R3 mix.

Biće to njegov treći nastup na međunarodnim takmičenjima ove sezone, nakon što je na Gran priju u Hanoveru i Svjetskom kupu u Osijeku, ostvario minimalne kvalifikacione standarde (MQS) za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Đinovića očekuje izuzetno jaka konkurencija u kategoriji SH1 R3 mix, u kojoj će se za plasman u finale boriti 34 strijelca.

“Sjutra nastupam na svom prvom Evropskom prvenstvu (EP) u parastreljaštvu. Spremao sam se kvalitetno i mislim da sam spreman. Nadam se da ću ispuniti očekivanja i ostvariti ciljeve koje sam zacrtao. Konkurencija je izuzetno jaka, ali nadam se najboljem”, rekao je Đinović agenciji MINA.

Foto: POK

On je početkom maja u Hanoveru kao sedmoplasirani u finalu završio nastup na Gran pri mitingu, čime je izborio normu za EP i ostvario minimalni kvalifikacioni standard za Pariz.

Na Svjetskom kupu u Osijeku, u drugoj sedmici jula, bio je petoplasirani, sa potvrđenim minimalnim kvalifikacionim standardom.

Trener Željko Božović kazao je da je Đinović samim plasmanom na šampionat u Roterdamu ispunio očekivanja.

On je naglasio da će konkurencija biti izuzetno jaka, navodeći da je u Roterdam doputovalo deset najboljih strijelaca u toj kategoriji.

“Na kontrolim mečevima Đinović je postizao rezultate vrijedne finala EP. Nama to nije imperativ, ali bi lijepo bilo da crnogorski strijelac u svom debiju na EP puca u finalu”, rekao je Božović.

Prema njegovim riječima, izuzetno važno bi bilo da Đinović i u Roterdamu potvrdi MQS normu (625 krugova) za Paraolimpijske igre u Parizu.

“Značajno je da taj rezultat bude i veći jer je tim i veća šansa da se dobije vajld kard”, rekao je Božović.

Komentarišući šanse da se Đinović domogne Igara u Parizu, on je naglasio da se na žalost u disciplini SH1 R3 mix na šampionatu u Roterdamu neće dijeliti direktni slotovi za Pariz.

“Na šampionatu Evrope sljedeće godine, kao i na jednom od Svjetskih kupova, dijeliće se po tri direktna slota. Tu vidimo svoju šansu”, zaključio je Božović.

Početak takmičenja zakazan je za 13 sati i 30 minuta. Istog dana na programu je i finale. 

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije