fbpx
NaslovnicaCrna GoraDemokrate i URA se lažno predstavljaju kao građanska opcija

Demokrate i URA se lažno predstavljaju kao građanska opcija

Podgorica, (MINA) – Demokratska Crna Gora i URA lažno se predstavljaju kao građanska opcija, ocijenili su iz Građanske inicijative (GI) 21. maj.

Predsjednik Savjeta i programski koordinator GI 21. maj, Miodrag Živković i Rade Bojović, kazali su da Demokrate i URA mogu jedino biti ono što i jesu – “posluga režima Aleksandra Vučića i gnjili dio novokomponovanog desnog centra”.

“Kada im se još doda i Evropa sad, koja se, takođe, ispilila iz porte Srpske pravoslavne crkve (SPC) i čije se djelovanje svodi na političko praznoslovlje i štetočinske ekonomske improvizacije kreirane u beogradskim kabinetima, onda se nazire fragilni desničarsko-centristički savez”, kaže se u saopštenju.

Živković i Bojović rekli su da tu nema ništa sporno, ali da je farsa kada se te tri stranke samoproglašavaju građanskim misionarima.

“U tom smislu, šansa da te tri partije budu dio leksikona savremene građanske politike je iluzorna, za razliku od realne mogućnosti da se lideri tih stranaka pronađu u freskopisu Sabornog hrama SPC u Podgorici”, navodi se u saopštenju.

Živković i Bojović su kazali da se ovih dana, u okolnostima predsjedničkih izbora i izvjesnih vanrednih parlamentarnih, često mogu čuti manipulatorska i iskrivljena definisanja pojedinih političkih stranaka.

Oni su rekli da se prije par dana svjedočilo obnovi, kako su naveli, očajničke koalicije Demokrata i URA-e, koji sebe proglašavaju središtem budućeg građanskog bloka.

Prema riječima Živkovića i Bojovića, time se te dvije “desničarsko-populističke stranke i notorni pomagači velikosrpskog klerikalizma lažno predstavljaju kao građanska opcija”.

“Pri tome, s jedne strane je Bečić koji ni iz zemunice ne smije izgovoriti riječ kritike na račun klera SPC, Vučića i srpskog etnonacionalizma, ili Putinove zločinačke agresije na Ukrajinu”, naveli su Živković i Bojović.

Oni su rekli da je sa druge strane Abazović.

“Notorna Vučićeva lutka na koncu, kome se sva karijera svela na uzurpaciju vlasti i skriveno potpisivanje pravno ništavog ugovora sa SPC”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije