fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐeljošaj: Premijer neće doći u Tuzi

Đeljošaj: Premijer neće doći u Tuzi

Podgorica, (MINA) – Premijer Zdravko Krivokapić neće doći na sastanak u Opštinu Tuzi, kazao je predsjednik te lokalne samouprave, Nik Đeljošaj.

On je novinarima u Tuzima kazao da ga je Krivokapić u kratkom telefonskom razgovoru obavijestio da neće doći na sastanak.

„Maloprije me je obavjestio da neće dolaziti. Nije mi ostavio prostora da kažem rečenicu, nije objasnio. Ovo je neodgovorno ponašanje“, rekao je Đeljošaj.

On je, na pitanje šta će dalje preduzeti, odgovorio da će obaviti kratke konsultacije i nakon toga saopštiti dalje korake.

„Jer želimo da se ovdje radi, razvija ekonomija i da sačuvamo naše mjesto i Crnu Goru od širenja epidemije. To je naš primarni cilj“, naveo je Đeljošaj.

On je kazao da u Tuzima nema rasta broja novooboljelih od COVID-a 19 i da je ta opština u prvoj, „zelenoj“, grupi jer mjesecima uredno prate situaciju.

Đeljošaj je zahvalio građanima koji poštuju mjere za suzbijanje i sprečavanje širenja koronavirusa.

On je rekao da će ugostiteljski objekti raditi na osnovu odluke koju je donio i Zakona o lokalnoj samoupravi.

„Mi poštujemo zakon. Opština je, prema zakonu, jedina nadležna da donosi rješenje o radu ugostiteljskih objekata i jedino je ona nadležna da odredi radno vrijeme, niko drugi“, kazao je
Đeljošaj.

On je apelovao na Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da dođu u Tuzi kako bi se dogovorili.

„Mi želimo da radimo. Nećemo da provedemo vrijeme ovdje na ulici, hoćemo da razvijamo opštinu i državu“, zaključio je Đeljošaj.

Najčitanije