fbpx
NaslovnicaCrna GoraDamjanović: Evropski tim za Nikšić ostvario ubjedljivu pobjedu

Damjanović: Evropski tim za Nikšić ostvario ubjedljivu pobjedu

Podgorica, (MINA) – Evropski tim za Nikšić spreman je za sve vrste dogovora i postkoalicionih aranžmana koji se temelje na na evropskim vrijednostima, poručili su iz te koalicije, navodeći da su, sa preko 40 odsto osvojenih glasova, ubjedljivi pobjednici današnjih izbora.

Nosilac liste Sanja Damjanović kazala je da je Evropski tim za Nikšić osvojio preko 40 odsto glasova, i da bi, kako je navela, u svakom normalnom društvu našli partnera i uspjeli da sprovedu njihov “superiorni program”.

„I ja se nadam da ćemo realizovati tu koaliciju. Želim da zahvalim građanima koji su primijetili da je naš program najsuperiorniji“, kazala je Damjanović.

Ona je navela da je raduje da je Demokratska partija socijalista (DPS) pokazala snagu i da su osvojili preko hiljadu glasova više nego na parlamentarnim izborima.

„DPS jeste pokretač i snaga razvoja, on je donio veliko sjutra našoj Crnoj Gori“, rekla je Damjanović.

DPS je, kako je istakla, predvodio Crnu Goru koja je promovisala mir, multietički i multivjerski sklad, evropske i evroatlantske integracije.

„Ja vjerujem u evropski put, vjerujem da ćemo naći i formirati koaliciju, ako ne sjutra onda uskoro“, poručila je Damjanović.

Portparol DPS Miloš Nikolić kazao je da su se svi oni koji su se nadali brodolomu DPS, večeras uvjerili da od toga neće biti ništa.

Prema njegovim riječima, DPS je ubjedljivo najjača politička stranka u Crnoj Gori, i da sa ovakvim rezultatom nijedna partija ne bi mogla da bude nezadovoljna.

„Na taj rezultat smo posebno ponosni kada znamo šta je bilo uprto, ne samo protiv DPS-a, nego protiv Crne Gore i njenih temeljnih vrijednosti“, kazao je Nikolić.

On je dodao da nema dileme da je DPS pobjednik izbora u Nikšiću.

„Ono što ostaje da se vidi u narednom periodu da li ćemo moći da formiramo vlast”, rekao je Nikolić.

On je poručio da je Evropski tim za Nikšić apsolutno spreman za vrste dogovora, postkoalicionih aranžmana koji se temelje na evropskim vrijednostima i onome što je poštovanje temelnjih principa Crne Gore.

Prema njegovim riječima, ostaje da se vidi da li će doći do formiranja vlasti.

„Ali ono što je potpuno izvjesno da je naša partija jasan i nedvosmislen pobjednik ovih izbora“, poručio je Nikolić.

Najčitanije