fbpx
NaslovnicaCrna GoraDakić: U VCG nema zaraženih

Dakić: U VCG nema zaraženih


Podgorica, (MINA) – Nijedan pripadnik Vojske Crne Gore (VCG) nije zaražen virusom korona, jedan je testiran, a 87 ih je u samoizolaciji, kazao je načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG) Dragutin Dakić.

On je rekao listu Dan da je oko 200 vojnika svakodnevno angažovano na zadacima u borbi protiv širenja epidemije i da su propisano zaštićeni kako bi se osiguralo da se oni ne zaraze.

“Zahvaljujući disciplinovanom sprovođenju mjera za sprečavanje širenja virusa korona koje je propisalo Ministarstvo zdravlja, naređenjima Generalštaba i mjerama koje su propisale komande misija, svi pripadnici VCG koji se nalaze u međunarodnim misijama i operacijama dobrog su zdravstvenog stanja i nema zaraženih virusom”, rekao je Dakić.

On je kazao da ni u jedinicama u kojima su angažovani crnogorski vojnici u međunarodnim misijama i operacijama nema zaraženih virusom korona, osim u jednom slučaju.

“Pripadnik VCG koji je angažovan kao štabni oficir u misiji „Atalanta” nalazi se u karantinu u Španiji, jer je jedan pripadnik stranih oružanih snaga, koji je bio dio štaba, pozitivan na virus korona”, naveo je Dakić.

Prema njegovim riječima, taj oficir VCG nema simptome virusa korona, dobro se osjeća.

“Ukoliko njegovo zdravstveno stanje ostane stabilno, po završetku karantina nastaviće sa zadacima u toj misiji”, kazao je Dakić.

Najčitanije

Krivična prijava zbog nestanka izvoda iz biračkog spiska

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Izborne komisije Glavnog Grada (IKGG) Vladimir Filipović podnio je krivičnu...