fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora u Bugarskoj dobila posvećenog partnera

Crna Gora u Bugarskoj dobila posvećenog partnera

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je u Bugarskoj dobila posvećenog partnera u oblasti kulture, ocijenio je resorni ministar Aleksandar Bogdanović u razgovoru sa bugarskim kolegom Boilom Banovim.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kulture, sagovornici su, tokom susreta u Sofiji, naveli da su zadovoljni što je saradnja dvije države na planu kulture intenzivirana nakon julske posjete Banova Crnoj Gori.

Ocijenjeno je da tome u prilog govori i činjenica da će danas u Sofiji biti održano više događaja koji će bugarskom auditorijumu predstaviti crnogorsku kulturu, ali i sastanak Radne grupe zadužene za usaglašavanje Programa saradnje dvije države na polju kulture.

Bogdanović kazao je da Crna Gora, u duhu dogovorene saradnje, bugarskim autorima nudi mogućnost nastupa i prezentacije na blizu 20 smotri kulture i umjetnosti, počev od najznačajnijih književnih manifestacija, sve do pozorišnih i muzičkih festivala.

On je naglasio da je Crna Gora otvorena za rezidencijalne programe za umjetnike, ističući kako već sada postoje pretpostavke za zajedničke projekte u oblasti filma.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije