fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora se neće igrati sa zdravljem svojih građana

Crna Gora se neće igrati sa zdravljem svojih građana

Podgorica, (MINA) – Crna Gora se neće igrati sa zdravljem građana, kazao je zvaničnik crnogorske Vlade i dodao da crnogorska granica, po pravilima koje primjenjuje, ne može biti otvorena do sljedećeg ponedjeljka.

On je za Televiziju Crne Gore kazao da je današnja izjava premijerke Srbije Ane Brnabić ‘da joj je drago da su se stekli uslovi za otvaranje granice Crne Gore prema Srbiji’, suviše licemjerna jer dolazi od osobe koja je pozivala građane Srbije da ne putuju u Crnu Goru.

“Posebno neodgovornom smatra izjavu Brnabićeve da su se crnogorske vlasti rukovodile političkim a ne zdravstvenim razlozima kad su za otvaranje svojih granica primijenile savremeni epidemiološki standard 25 oboljelih na 100 hiljada građana”, rekao je zvaničnik crnogorkse Vlade koji nije želio da bude imenovan.

Prema njegovim riječima, Vlada Crne Gore rukovodila se preporukama i pravilima struke i medicinske nauke, a ne dnevne politike kao što to radi Brnabić.

“Ovo uostalom potvrđuje rezulat koji je Crna Gora postigla u borbi protiv koronavirusa, kao i jedinstveni status Corona free zemlje”, kazao je zvaničnik Vlade.

On je istakao da crnogorska granica za državljane Srbije, po pravilima koja primjenjuju, ne može biti otvorena do sljedećeg ponedjeljka.

“Nadamo se da će do tada u Srbiji epidemija biti značajnije suzbijena, a srpskim vlastima ostavljamo da nam u međuvremenu objasne kako je za jedan dan izliječeno 4,5 hiljada zaraženih”, dodao je on.

Zvaničnik Vlade poručio je da se u svakom slučaju, Crna Gora neće igrati sa zdravljem svojih građana.

“Naše granice otvaramo postepeno i redosljedom koji diktira epidemiološka situacija u zemljama prema kojima se granice otvaraju, zbog čega su nam političke izjave, poput ovih premijerke Brnabić, čist višak”, zaključio je zvaničnik Vlade.

Najčitanije