fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora ima pomiriteljsku i konstruktivnu ulogu u regionu

Crna Gora ima pomiriteljsku i konstruktivnu ulogu u regionu

Podgorica, (MINA) – Crna Gora, promovisanjem dobrosusjedskih odnosa i saradnje, ima pomiriteljsku i konstruktivnu ulogu u regionu, ocijenjeno je u razgovoru premijera Dritana Abazovića sa specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan, Gabrijelom Eskobarom.

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović se sa Eskobarom susreo na marginama Dubrovnik foruma.

Zajednički je konstatovano da je region suočen sa brojnim izazovima koji bi mogli narušiti stabilnost i ugroziti evropski put Zapadnog Balkana.

„U tom smislu, ocijenjeno je da Crna Gora, promovisanjem dobrosusjedskih odnosa i saradnje, ima pomiriteljsku i konstruktivnu ulogu u regionu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, na tim linijama, naglašena i činjenica da u regionu, isprepletenom bilateralnim sporovima, Crna Gora njeguje dobru saradnju sa svim državama Zapadnog Balkana, bez izuzetka.

„Tokom sastanka bilo je riječi i o evropskoj integraciji zemlje, uz ponovljenu podršku Sjedinjenimh Američkih Država našim nastojanjima da Crna Gora što prije postane dio evropske porodice“, dodaje se u saopštenju Vlade.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija, Podgorica

UP: Tužilac upoznat sa incidentima na stadionu pod Goricom

Podgorica, (MINA) - Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica preduzimaju mjere u cilju utvrđivanja incidenata...