fbpx
NaslovnicaCrna GoraČlanske karte vratilo 53 funkcionera i aktivista

Članske karte vratilo 53 funkcionera i aktivista

Podgorica, (MINA) – Više od 50 funkcionera i aktivista bjelopoljske Socijalističke narodne partije (SNP) vratilo je danas članske karte jer, kako su kazali, ne žele da učestvuju u poništenju onoga čime su se ponosili pripadajući toj stranci.

Oni su danas uputili dopis predsjedniku SNP-a Vladimiru Jokoviću u kome obavještavaju da vraćaju članske karte i zahtijevaju da ih izbrišete iz evidencije članstva.

„Zbog vjere u istinu, solidarnost i pravdu i ne želeći da na bilo koji način učestvujemo u poništenju svega onoga čime smo se ponosili pripadajući SNP-u, vraćamo članske karte i zahtijevamo da nas izbrišete iz evidencije članstva“, navodi se u dopisu 53 člana.

Kako su kazali, iza njih su godine nesebičnog žrtvovanja za SNP i zato ne mogu ostati nijemi na urušavanje temeljnih principa i vrijednosti na kojima je osnovana partija.

„Duboko vjerujemo da privatizacija partije, vanstatutarno djelovanje i prevare ne treba da budu lična karta SNP-a“, piše u dopisu.

Bivši članovi su kazali da se od zadnjeg Kongresa djelovanje SNP pretvorilo u sve ono protiv čega su se decenijama borili.

„SNP koji svoje članove dijeli na podobne i nepodobne ne može da mijenja Crnu Goru na bolje, koji žigoše i jezikom uvreda govori o onima koji su bili simbol naše partije ne može biti naša kuća. SNP koji okreće leđa osnivačima partije ne može da ima budućnost“, naveli su u dopisu.

Rezultat takve politike je, dodaju, ulazak u koaliciju Ključ, protiv koje je gotovo plebiscitarno bio čitav tadašnji Izvršni odbor u Bijelom Polju.

Prema njihovim riječima, ispravnost politike rukovodstva partije u Bijelom Polju najbolje je pokazana na zadnjim lokalnim izborima kada je „Jokovićeva verzija SNP-a sastavljenog od podobnih, dovela do pada sa sedam na dva odbornička mandata što je istorijski minimum“.

„I ta dva mandata bila su, shodno politici „podmlađivanja“, rezervisana za one „nezamjenjive“- višedecenijske odbornike“, naveli su u dopisu.

Kako su istakli, SNP se pretvorio u svoju suprotnost – fingirane sjednice opštinskih i Glavnog odbora, nestatutarne odluke, zaobilaženje mišljenja članstva, progon neistomišljenika, „čime se partija začaurila i postala vlasništvo par ljudi vođenih gramzivim ambicijama i ličnim interesima“.

Oni su podsjetili da je Joković imao dva izborna obećanja – jedinstvo SNP-a i podmlađivanje stranke.

„Jedinstvo partije se ne obezbjeđuje forsiranjem jednoumlja i protjerivanjem svih onih koji neće da bespogovorno i poslušno prate politiku koja sve više liči na ono protiv čega smo se borili svih ovih godina“, piše u dopisu.

Kako su rekli, „podmlađivanje“ se najbolje vidi u Bijelom Polju gdje SNP vode oni koji su u odborničkim klupama skoro 30 godina.

„Nama je SNP bio druga kuća, prolazili smo golgotu, dijelili i dobro i zlo, ali je danas od tog SNP ostalo samo ime. Zato nama tu više nije mjesto“, zaključuje se u dopisu.

Najčitanije

policija, Podgorica

UP: Tužilac upoznat sa incidentima na stadionu pod Goricom

Podgorica, (MINA) - Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica preduzimaju mjere u cilju utvrđivanja incidenata...