fbpx
NaslovnicaCrna GoraČelanović: Abazović uništava diplomatsku mrežu Crne Gore

Čelanović: Abazović uništava diplomatsku mrežu Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Premijer u tehničkom mandatu i koordinator Ministarstva vanjskih poslova, Dritan Abazović, donošenjem rješenja o opozivu četvoro crnogorskih diplomata imenovanih u septembru, uništava diplomatsku mrežu Crne Gore, saopštile su Socijaldemokrate.

Iz SD-a su ocijenili da potez Abazovića, kojim je otpravnicima poslova u Londonu, Vašingtonu, Prištini i pri Misiji Crne Gore pri UN u Njujorku poslao rješenja o hitnom povratku u zemlju, nepuna dva mjeseca nakon što su tamo poslati, predstavlja klasično uništavanje crnogorske diplomatske mreže.

„Ovo je samo jedna od faza satiranja Crne Gore i njenih institucija koja pokazuje da Abazović ne mari ni za Crnu Goru, ni za njen ugled, niti za crnogorske državljanke i državljane u tim državama kojima je na ovaj način presječena svaka formalna veza za matičnom državom“, kazao je generalni sekretar SD Miloš Čelanović.

Prema njegovim riječima, nakon što je Abazovićev aktuelni savjetnik, a tadašnji ministar vanjskih poslova Đorde Radulović gotovo u potpunosti uništio crnogorski diplomatsku mrežu, Abazović taj posao sada završava.

Čelanović je ocijenio da Crna Gora nikad nije doživjela takvu bruku u međunarodnim krugovima i nikad na taj način nije bila ponižena.

„Abazović i njegova izdajnička Vlada, i u tehničkom mandatu, nastavljaju da nanose nemjerljivu štetu našoj državi, i zato je što prije neophodno održati vanredne parlamentarne izbore kako bi na pozicije odlučivanja došli odgovorni ljudi koji vode računa o Crnoj Gori i svim njenim građanima“, zaključio je Čelanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije