NaslovnicaCrna GoraAtletičari počeli pripreme

Atletičari počeli pripreme

Podgorica, (MINA) – Paraatletska reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za novu sezonu, bez velikih takmičenja, koja će se razlikovati od svih prethodnih, kazao je trener Veljko Čegar.

On je istakao da je Svjetsko prvenstvo, predviđeno za avgust u Japanu, za sada otkazano i da su male šanse da neko drugi preuzme organizaciju.

Govoreći o planovima crnogorske reprezentacije on je istakao da je strategija za ovu godinu bazirana u dva pravca.

“Prvi bi bio nastup na takmičenjima na kojima možemo učestvovati, nekom od Gran pri mitinga, uz odlazak na otvorena prvenstva Hrvatske i Srbije. Uz domaća takmičenja to je pravac kojim ćemo se kretati do kraja juna. Drugi pravac je da pokušamo da uključimo nove snage i selektujemo nekoliko novih sportista“, rekao je Čegar agenciji MINA.

On je naglasio da su braća Terić, Marko i Vlado, iz Radovića već na treninzima i da je još nekoliko momaka sa paraplegijom pokazalo interesovanje.

“Gledaćemo da ovu godinu iskoristimo da privučemo nove snage i krenemo dalje. Prošlogodišnja takmičenja, odnosno Evropsko prvenstvo i Paraolimpijske igre, pokazalala su da su neki naši prekaljeni sportisti na zalasku karijere i da možda nijesu toliko motivisani. Svjesni smo da su oni ostvarili dobre rezultate i da je u njihovim kategorijama konkurencija postala izuzetno jaka“, rekao je Čegar.

On je kazao da Miloš Spaić, Maja Rajković i Radmilo Baranin naporno treniraju, kao i Danilo Gojković koji se vratio iz Beograda.

Čegar očekuje da se treninzima priključi i Marijana Goranović koja je najavila će produžiti karijeru do Igara u Parizu.

Bacač kugle Miloš Spaić, govoreći o prošloj sezoni, podsjetio je da je za njega bila istorijska zbog debija na Evropskom prvenstvu u Bidgošču i Igrama u Tokiju.

„Bila je i rezultatski zadovoljavajuća, a hitac sezone bacio sam na Igrama u Tokiju“, rekao je Spaić.

Prema njegovim riječima, pandemija koronavirusa je i ove godine značajno uticala na organizaciju i kalendar takmičenja.

„Za sada je izvjesno Otvoreno prvenstvo Hrvatske u Puli. Učestvovaćemo kod nas na inkluzivnim atletskom takmičenjima sa redovnim sportistima, a biće i naših takmičenja“, rekao je Spaić.

On je kazao da nije ni prestajao sa treninzima, osim desetak dana nakon povratka iz Tokija.

„Nastavio sam sa radom, tri-četiri treninga sedmično. Forma je zadovoljavajuća. Nadam se dobrim rezultatima. Ciljevi su jasni – učešće na Igrama u Parizu, a prije toga da osvojim medalju za Crnu Goru na nekom velikom takmičenju. Daću sve od sebe da se približim tom cilju. Konkurencija jeste jaka, ali uz malo sreće, mog talenta i puno rada stručnog tima oko mene nadam se da ćemo uspjeti u toj namjeri“, kazao je Spaić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije