fbpx
NaslovnicaCrna GoraApelovali na nadležne organe da postupaju u skladu sa zakonom

Apelovali na nadležne organe da postupaju u skladu sa zakonom

Podgorica, (MINA) – Ljekarska komora apelovala je na nadležne organe da postupaju u skladu sa zakonom i nadležnostima koje su im date u cilju sprječavanja i suzbijanja širenja opasne zarazne bolesti.

Predsjednik Ljekarske komore Aleksandar Mugoša kazao je da, sa aspekta zdravstvene bezbjednosti građana, situacija u Crnoj Gori nikad nije bila složenija.

“U isto vrijeme, sve je više oboljelih ljekara i drugih medicinskih radnika, čime se ugrožava funkcionisanje zdravstvenog sistema i liječenje građana”, naveo je Mugoša.

Osim toga, kako je rekao, građani su se našli prvi put u situaciji da ne samo da ne mogu, već ne smiju pomoći svojim najbližima u trenucima bolesti i patnje, što svakako nije u duhu tradicije i karaktera naroda u Crnoj Gori.

Prema riječima Mugoše, svaki dalji pritisak i opterećenje zdravstvenog sistema neminovno dovodi do povećanja obolijevanja, kako građana, tako i ljekara.

“U ime crnogorskih ljekara molim sve, prije svega nadležne organe, da postupaju u skladu sa zakonom i nadležnostima koje su im date u cilju sprječavanja i suzbijanja širenja opasne zarazne bolesti”, poručio je Mugoša.

Najčitanije

Geopolitičke okolnosti idu u prilog aspiracijama država kandidata

Podgorica, (MINA) - Aktuelne geopolitičke okolnosti idu u prilog aspiracijama država kandidata za članstvo...