fbpx
NaslovnicaCrna GoraAgencija MINA i 35mm promovisaće nedovoljno zastupljene društvene teme

Agencija MINA i 35mm promovisaće nedovoljno zastupljene društvene teme

Podgorica, (MINA) – Novinska agencija MINA, u saradnji sa nevladinom organizacijom (NVO) »35mm« od danas počinje realizaciju projekta Engaging content, u cilju promovisanja različitih iskustava i stavova kroz svoj medijski sadržaj.

Ideja je da se mapiraju nepredstavljene grupe i da se objavljuju njihove perspektive u medijskim sadržajima, imajući u vidu da su neke grupe, poput žena, Roma, mladih, LGBTQ, nedovoljno zastupljene u medijima.

Čini se da nisu dovoljno zastupljeni u medijima ni nezavisni analitičari, akademski radnici, civilni sektor, niti stručnjaci iz različitih oblasti.

Zato, agnecija MINA i NVO »35 mm« žele da se uključe u obimnu mapu, koja bi služila kao osnova za buduću proizvodnju sadržaja sa raznovrsnim stavovima i iskustvima.

Tokom projekta MINA će u saradnji sa 35mm, na osnovu mapiranja kreirati medijski sadržaj sa tekstualnim, foto i video sadržajima u Crnoj Gori, prevedenim i na engleski jezik.

Medijski paketi koji će biti proizvedeni tokom projekta u trajanju od šest mjeseci, biće besplatno ponuđeni na redizajniranoj internet strani MINA https://mina.news/.

Projekat je dio programa Balkan Media Assistance Program, koji je podržao USAID, a koji realizuje Internews.

Najčitanije