fbpx
NaslovnicaCrna GoraAdžić: Hapšenje Spajića se neće desiti, Do Kvon još nije saslušan

Adžić: Hapšenje Spajića se neće desiti, Do Kvon još nije saslušan

Podgorica, (MINA) – Hapšenje lidera pokreta Evropa sad (PES) Milojka Spajića neće se desiti jer južnokorejski državljanin Do Kvon još nije saslušan, kazao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Adžić je, u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti, rekao da bi bilo logično da Spajić demantuje svoju navodnu povezanost sa Do Kvonom.

“Ali to se nije desilo. Pokušava se pravljenje žrtve od Spajića, navodnim predizbornim hapšenjem koje se neće desiti”, kazao je Adžić.

Upitan kako zna da neće biti hapšenja, on je odgovorio da Do Kvon još nije saslušan.

On je naveo da su za veze Do Kvona i Spajića znali mnogo ranije.

“Zbog političke korektnosti, nijesmo se oglašavali do pisma koje je poslato premijeru Dritanu Abazoviću, specijalnom tužiocu (Vladimiru Novoviću) i ministru pravde (Marku Kovaču)”, kazao je Adžić.

On je kazao da su, tek nakon toga, kada su vidjeli šta se navodi u pismu, morali da upoznaju javnost o tom slučaju.

Funkcioner Pokreta Evropa sad Filip Ivanović rekao je da on ne može da demantuje dokument za koji se ne zna da je autentičan.

“Zamislite čovjeka koji je svjetski prevarant, koji je uhapšen zbog falsifikovanja isprave, koji je bio spreman da napusti zemlju i ko zna šta je sve radio tokom sve karijere. On piše pismo premijeru ove države i glavni fokus mu je da li se sreo sa Spajićem”, rekao je Ivanović.

On je kazao da je interesantno što Do Kvon nije tvrdio da nije kriv za to što je optužen ili tražio pomilovanje, već je u navodnom pismu pominjao Spajića.

Ivanović je rekao da je interesantno i da se sve to dešava tri ili četiri dana pred izbore.

“To je valjda svakome jasno. Pridružujemo se pozivima da tužilaštvo radi svoj posao, a da ljudi koji trenutno obavljaju naše bitne političke funkcije prestanu sa zloupotrebama”, naveo je Ivanović.

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša rekao je da je riječ o instrumentalizaciji bezbjednosnih institucija protiv političkih protivnika i otvorenom pritisku na tužilačke organizacije.

“Sjećamo se hapšenja bivšeg direktora Uprave prihoda i carina i pomoćnika direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala, smjene direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost i Uprave policije, kada nije bilo vanrednih sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost”, rekao je Mugoša.

On je kazao da se sve dešava svega nekoliko dana prije izbora i da se saopštavaju informacije koje nijesu u domenu izvršne vlasti.

Mugoša je rekao da javnost mora da dobije odgovor od tužilaštva da bi se smirile tenzije i da bi se došlo do istine.

“Ko je kriv treba da odgovore nadležne institucije a ne političari u jeku izborne kampanje”, naveo je Mugoša.

Funkcioner Nove Srpske Demokratije Slaven Radunović rekao je da je težina djela za koje se Spajić optužuje ozbiljna.

“Ali da s druge strane, ukoliko se zaista radi o zabludi ili namjernom dizanju tenzija, onda je taj koji to radi u ozbiljnom prekršaju”, dodao je Radunović.

On je kazao da cijela situacija može lako da se riješi.

“Ne bi bilo dobro da uđemo u izbornu tišinu i izborni dan a da nemamo konačno saznanje šta je u tom laptopu. Imamo dosta lak način da razriješimo makar pitanje najvažnijih optužbi”, rekao je Radunović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...