fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Nastaviću da apelujem o nužnosti izbora sudija Ustavnog suda

Abazović: Nastaviću da apelujem o nužnosti izbora sudija Ustavnog suda

Podgorica, (MINA) – Izbor sudija Ustavnog suda jedini je način za izlaz iz političke situacije, ali i normalno uspostavljanje funkcionisanja institucija, poručio je premijer Dritan Abazović.

On se susreo danas sa direktorkom za Evropu u Kancelariji za inostrane poslove Ujedinjenog Kraljevstva Viktorijom Biling.

„Tom prilikom Abazović je ponovio da izbor sudija Ustavnog suda jedini način za izlaz iz političke situacije, ali i normalno uspostavljanje funkcionisanja institucija“, saopšteno je iz Vlade.

Abazović je naglasio da je to odgovornost svih političkih subjekata, dodajući da će nastaviti da apeluje prema predstavnicima političkih subjekata o nužnosti donošenja takve odluke u Skupštini 22. novembra.

Kako je naveo, to je pitanje koje prevazilazi partijske interese i prikaz stepena odgovornosti prema pitanjima od najvažnijeg društvenog interesa.

„Sagovornici su razmijenili mišljenja o globalnoj krizi izazvanoj ruskom agresijom na Ukrajinu, kom prilikom je premijer ponovio da Crna Gora kao odgovorna NATO članica doprinosi očuvanju stabilnosti i bezbjednosti Evrope i svijeta“, navodi se u saopštenju Vlade.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...