fbpx
NaslovnicaMina SportTurnir u znak sjećanja na Dragutina Raspopovića

Turnir u znak sjećanja na Dragutina Raspopovića

Podgorica, (MINA) – Kup Crne Gore – Memorijal Dragutin Raspopović, u znak sjećanja na jednog od najboljih crnogorskih strijelaca u istoriji tog sporta, biće održan u subotu u Sportskom centru Ljubović u Podgorici, saopšteno je iz Streljačkog saveza.

Raspopović je prvi crnogorski strijelac sa normom za Olimpijske igre u Seulu, koje je zbog bolesti morao da propusti.

U bogatoj karijeri, koja datira od 1978. godine, ima više od 70 pehara, medalja i drugih nagrada.

“Poslije samo dvije sezone provedene u matičnom klubu prihvatio je poziv Srećka Pejovića da se takmiči za Streljačku družinu Centar pod Ljubovićem u tadašnjem Titogradu. Od tada aktivno nastupa na svim opštinskim i republičkim turnirima i sa nekoliko uzastopnih pobjeda na izbornim takmičenjima postaje standardni reprezentativac Jugoslavije u gađanju iz pištolja slobodnog izbora”, piše u saopštenju.

Navodi se da je Raspopović u dresu sa državnim grbom sedam godina bio ravnopravan sa Srećkom Pejovićem, Jasnom Šekarić, Goranom Maksimovićem, Dragutinom Vrbekom, Rajmondom Debevcem, Radomirom kneževićem, Nikolom Šaranovićem, Stevanom Pletikosićem, Mašom Jovović.

“Dostojno je reprezentovao Crnu Goru i SFR Jugoslaviju na svim domaćim i međunarodnim smotrama. Uspjeh karijere ostvario je 1985. godine na prvenstvu Evrope u Osijeku i sa 562 kruga, dva manje od tadašnjeg državnog rekorda, ispunio je normu za Olimpijske igre u Seulu”, piše u saopštenju.

On je na susretima strijelaca Poznanj – Titograd pogodio 568 krugova, rezultat koji je bugarskom takmičaru bio dovoljan za olimpijsko zlato u Seulu.

“Raspopović je sedam godina nosio dres sa državnim grbom, a među deset najboljih sportista grada i Crne Gore biran je isto toliko puta. Sa zvaničnim nastupima u međunarodnom programu prestao je 1990. godine”, saopšteno je iz Streljačkog saveza.

Premiinuo je 6. aprila prošle godine u Podgorici.

Streljaštvom se bavio i njegov brat Milutin, koji se nakon uspješne karijere strijelca posvetio trenerskom poslu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije