fbpx
NaslovnicaMina SportTakmičari Bese uspješni u Karlovcu

Takmičari Bese uspješni u Karlovcu

Podgorica, (MINA) – Takmičari Bese iz Tuzi uspješno su završili majstorski seminar za zvanja u Karlovcu i nastupili na turniru u Zagrebu, saopšteno je iz tog tekvondo kluba.

Navodi se da je organizator seminara za međunarodna -Kukiwon zvanja bio Tekvondo klub Karlovac, a glavni predavači bili su veliki majstori Miroslav Brežan (deveti dan) i Li Kvang Bae.

Sportski direktor Nikola Gegaj kazao je da je Besa, na poziv bratimljenog kluba, učestvovala na seminaru sa šest sportista.

“Naši sportisti su uspješno položili za Kukiwon zvanja – Anđela Berišaj i Adžija Ganjola za drugi, a Leo Gegaj, Benan Jusufđokaj, Isra Jusufđokaj i Andrea Berišaj za prvi dan”, kazao je Gegaj agenciji MINA.

Foto: TK Besa

On je kazao da je u Zagrebu održan i prvi organizovani tekvondo turnir u Evropi nakon pandemije koronavirusa.

“Turnir je organizovao TK Jastreb i Tamara Prodegan, majstor sedmi dan. Na turniru je učestovalo oko 150 djece, a osim našeg i klubova iz Hrvatske, nastupila su i djeca azilanta iz Sirije i Irana pod geslom: Sport for a new life, a pod pokroviteljstvom Evropske Unije”, kazao je Gegaj.

Prema njegovim riječima, takmičenje je održano u novim disciplinama gdje nema kontakata među takmičarima.

“Takmičari su se nadmetali u disciplinama Kick, friend kick, family kick, test snage -Kyeok i testu brzinske reakcije. Svi naši takmičari su se okitili zlatnim i srebrnim odličjima. Posebno nam je drago što smo uspješno učestovali na tim istorijskim aktivnostima, a i na pravi način reprezentovali svoj klub, Tuzi i Crnu Goru”, kazao je Gegaj.

Najčitanije