fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalSavić fudbaler godine

Savić fudbaler godine

Podgorica, (MINA) – Defanzivac madridskog Atletika, Stefan Savić proglašen je za najboljeg fudbalera Crne Gore u ovoj godini, u tradicionalnom izboru Fudbalskog saveza.

Savić je od kapitena i trenera klubova Telekom Prve crnogorske lige, dobio 82 glasa i četvrti put u karijeri zaslužio priznanje za najboljeg igrača Crne Gore.

On je kazao da je ponosan što je, u godini koju je obilježila pandemija, izabran za igrača godine.

“Privilegija je veća jer nagrada dolazi kroz model ankete crnogorske sportske javnosti. Kao takva nagrada mi daje dodatni motiv da na svakoj utakmici pružim najbojle partije za svoj tim, reprezentaciju i cijelu crnogorsku javnost. Gdje god budem igrao trudiću se da podržim razvoj fudbala u Crnoj Gori”, rekao je Savić.

Za najboljeg fuidbalera Telekom Prve crnogorske lige proglašen je vezista Budućnosti, Draško Božović.

On je do priznanja došao sa 72 osvojena glasa, ipsred klupskog kolege Igora Ivanovića (38) i napadača Sutjeske Boža Markovića (15).

Za trenera godine izabran je šef stručnog štaba Budućnosti Mladen Milinković, ispred Dejana Roganovića i Aleksandra Nedovića, koji su podijelili drugo mjesto sa 13 glasova.

Najperspektivniji igrači u 2020. godini, prema izboru Komisije za omladinski fudbal FSCG, su napadač Budućnosti Marko Mrvaljević (2001. godište), vezista zagrebačkog Dinama Milan Vukotić (2002. godište) i čuvar mreže Podgorice Nikola Ivezić (2003. godište).

Nagrada namijenjena najboljem igraču Futsala pripala je Aleksandru .

Posebno priznanje, namijenjeno za fair-play potez godine, pripalo je Marku Merdoviću.

Najčitanije