fbpx
NaslovnicaMina SportRadičević i Latković najbolji

Radičević i Latković najbolji

Podgorica, (MINA) – Jovanka Radičević najbolja je rukometašica, dok je Vuk Latković najbolji rukometaš Crne Gore u 2021. godini, u tradicionalnom izboru Rukometnog saveza.

Za najbolje crnogorske rukometaše u inostranstvu proglašenmi su Đurđina Jauković i Branko Vujović. Za najbolju mladu rukometašicu proglašena je Jelena Vukčević, dok je Radoš Premović najbolji mladi igrač Crne Gore u 2021. godini.

Priznanja najuspješnijima uručio je predsjednik Saveza Petar Kapisoda, a događaju zbog klupskih obaveza nijesu prisustvovali Radičević i Premović.

Jauković je prošle sezone sa Brestom osvojila duplu krunu, a jedna je od najzaslužnijih što je francuski tim stigao do finala Lige šampiona.

Ona je zbogh teške povrede propustila Svjetsko prvenstvo u Španiji.

“Čast i privilegija je biti među najboljima, za mene je ovo bila sezona iz snova, da se nažalost, nije desila povreda. Ovo je moja prva sezona van Crne Gore, osvojila sam prvenstvo i Kup u Francuskoj, igrale smo i finale Lige šampiona. Na kraju je kao kruna godine došla i ova nagrada, koja mi je podstrek da se što prije vratim na teren”, rekla je Jauković.

Ona vjeruje da će biti spremna za početak naredne sezone i da očekuje da se nnajboljem slučaju vrati na teren u maju.

“U mislima mi je dakle, nova sezona i Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Crnoj Gori. Želim da se što bolje spremim i bez rizika uđem u novu sezonu”, kazala je Jauković.

Sjajnu sezonu imao je i Branko Vujović u dresu poljskog Kielcea, koji je trenutno lider grupe u Ligi šampiona, ispred velikana kao što su Pari Sen Žermen, Vesprem, Barselona i Flensburg.

“Ovo je velika čast i motiv za naredni period. Uskoro nas očekuje Evropsko prvenstvo, a vjerujem da je vrijeme da se predstavimo u najboljem svjetlu i ostvarimo dobar rezultat. Ne želim da tražim alibi, ali mora se priznati da je grupa veoma teška. To nas sigurno neće spriječiti da damo sve od sebe da prođemo u glavnu rundu”, rekao je Vuković.

Govoreći o ambijama na klupskom planu on je istakao da su pokazali da mogu da igraju protiv svih i da imaju dobru ekipu.

“Sljedeće sezone prelazim u Bundesligu, svi znamo da je to jedna od najjačih liga u svijetu. Do sada nijesam igrao u tom prvenstvu, ali vjerujem da ću se prikazati u najboljem svjetlu”, kazao je Vujović.

Radičević je prošle sezona bila najbolja igračica Budućnosti u Ligi šampiona, koju je završila kao četvrti strijelac takmičenja.

Kao kapitenka predvodila je reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Tokiju, gdje su stigle do četvrtfinala i na Svjetskom prvenstvu u Španiji, na kojem je značajno oslabljeni i podmlađeni sastav ispunio cilj plasmanom u drugu fazu.

Lovćen je nastavio dominaciju na crnogorskoj sceni, a Latković bio jedan od najzaslužnijih za duplu krunu najtrofejnijeg muškog kluba u našoj državi.

Vukčević je kao kapitenka kadetske reprezentacije osvojila osmo mjesto na Evropskom prvenstvu u Podgorici, a nedavno je priključena prvom timu Budućnosti Bemax i upisala dva gola na debiju u Ligi šampiona.

Premović je juniorski reprezentativac Crna Gore koja je izborila plasman u A diviziju evropskog rukometa.

On je nedavno potpisao ugovor sa slovenačkim Celjem.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije