fbpx
NaslovnicaMina SportKonferencija od 2. do 5. aprila u video formatu

Konferencija od 2. do 5. aprila u video formatu

Podgorica, (MINA) – Konferencija Crnogorske sportske akademije biće održana u planiranom terminu, od 2. do 5. aprila, ali u video formatu, putem Zoom aplikacije, saopštili su organizatori.

Navodi se da će da se i u ove godine očekuje učešće velikog broja naučnika iz cijelog svijeta.

Saopšteno je da će ranije najavljeni naučni program biti održan po planu, uz blaže modifikacije, u virtualnoj organizaciji događaja, uslovljenog globalnom pandemijom i primjenom mjera za sprječavanje širenja virusa COVID 19.

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Stevo Popović kazao je da je prvi put od 2003. godine, od kada se održava konferencija, da se oko 200 naučnika svijeta okuplja u drugačijim uslovima.

“Iako smo imali kratak rok za reorganizaciju događaja, u okolnostima koje su nas zatekle, imali smo na umu kontinuitet i želju da nastavimo dobru saradnju sa međunarodnim partnerima, te da svima pokažemo svijetu da nije sve stalo, te da pružimo otpor okolnostima koje su nas zadesile”, kazao je Popović.

On je naglasio da je organizator dobio podršku Centralne evropske inicijative CEI (Central European Initiative), čije je sjedište u Trstu.

“Na tome smo im posebno zahvalni i imamo posebnu odgovornost da kvalitet video konferencije održimo na najvišem mogućem nivou, na čemu vrijedno radimo na Centrom informacionih sistema Univerziteta Crne Gore”, rekao je Popović.

On je precizirao da im je Zoom aplikacija omogućila da se u rad video konferencije, u virtuelnom prostoru, uključe svi predavači po pozivu, izlagači oralnih i poster prezentacija, kao i predavač u okviru predviđene radionice, ali i svi ostali koji prate konferenciju, a koji će dobiti šansu da diskutuju sa izlagačima.

Prema njegovim riječima, najaktuelniji tokovi i istraživanja iz svih multidisciplinarnih aspekata sportskih nauka biće razmatrani u okviru konferencije, dok će prezentirani sažeci biti objavljeni u Crnogorskom časopisu za sportske nauke i medicinu (Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine).

Organizator konferencije je Crnogorska sportska akademija, u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i drugim međunarodnim partnerima, kao i pod pokroviteljstvom tradicionalnih, ali i novih pokrovitelja.

Najčitanije