fbpx
NaslovnicaMina SportEvropsko priznanje za Bjelicu i Popovića

Evropsko priznanje za Bjelicu i Popovića

Podgorica, (MINA) – Profesori nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Duško Bjelica i Stevo Popović, dobitnici su prestižnog priznanja “FIEP Europe Thulin Award”, saopšteno je iz te univerzitetske jedinice.

Navodi se Popović nagradu od najstarije evropske asocijacije u oblasti fizičkog vaspitanja dobiti na ovogodišnjem FIEP kongresu u Hrvatskoj, a Bjelica 2022. godinena kongresu u Finskoj.

“FIEP Europe Thulin Award je ustanovljeno 2010. godine i predstavlja evropsko priznanje kojim se nagrađuju najpoznatije ličnosti iz oblasti fizičkog vaspitanja koje su dale veliki doprinos njegovom razvoju na nacionalnom i evropskom nivou”, piše u saopštenju.

FIEP (Federation Internationale D education Phisique) je osnovan 1923. godine u Briselu sa ciljem da promoviše razvoj širokog spektra aktivnosti u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta, sporta za sve, fitnesa i zdravlja, rekreacije, kao i snalaženja u prirodi, za ljude svih uzrasta i nacija u cijelom svijetu, kao i da podstakne i doprinese međunarodnoj saradnji u ovim oblastima.

Najčitanije