NaslovnicaMina SportDulović poražen u drugom kolu, Radulović zaustavljena u grupi

Dulović poražen u drugom kolu, Radulović zaustavljena u grupi

Podgorica, (MINA) – Crnogorski karatista Nenad Dulović eliminisan je u drugom kolu, dok je Biserka Radulović nastup na turniru Premijer lige u Parizu završila u grupi.

Dulović je u prvom kolu kategorije do 60 kilograma pobijedio Japanca Naota Sagu 5:0, dok je u drugom izgubio od Ukrajinca Olega Filipoviča 4:2.

Ukrajinski borac je u narednoj rundi poražen od finaliste Italijana Anđela Krećenca 4:0, čime je članu Omladinca zatvorio vrata repesaža.

“Dulović je u prvom kolu pobijedio aktuelnog vicešampiona svijeta. I drugi meč je počeo odlično, do sredine borbe vodio je 2:0 i onda su Ukrajincu dosuđena tri poena, iako se jasno vidjelo da je njegov udarac nogom izblokiran”, kazao je njegov trener Žarko Raković.

Članica Budućnosti, Radulović u katama je bila sedma u šestoj grupi sa 21,48 bodova.

foto: Karate savez

Takmičenje u katama održano je prvi put po novom sistemu bodovanja, odnosno pravdu je dijelilo sedam, umjesto do sada pet sudija.

Prema propozicijama, najveće i najmanje ocjene se ne računaju, dok se bodovi ostalih pet sudija sabiraju.

Takmičarke su bile svrstane u osam grupa po osam, a plasman u narednu rundu izborile su po četiri najbolje iz svih osam grupa.

Sjutra će na tatami Mijat Vojvodić u katama, a Marina Raković (do 68), Dragana Konjević (preko 68) i Almir Cecunjanin (preko 84) u borbama.

Borbe za bronzane medalje na programu su u nedjelju od devet do 13, a finala od 14 sati i 30 do 16 sati i 30 minuta.

Najčitanije