fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorskim rukometašima Orden crnogorske zastave II stepena

Crnogorskim rukometašima Orden crnogorske zastave II stepena

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Milo Đukanović uručio je crnogorskim rukometašima visoko odlikovanje države Crne Gore – Orden crnogorske zastave II stepena u znak poštovanja za dostojno predstavljanje države na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj.

Đukanović je čestitao rukometašima nastup i ostvareni rezultat na šampionatu, uz riječi zahvalnosti za postignuto na sportskom terenu i radost koju su priredili građanima Crne Gore.

On je naglasio da su momci iz rukometne reprezentacije pokazali neustrašivost prema rukometnim velesilama.

“Time su ulili samopouzdanje građanima da hitamo prema evropskom društvu i da smo u stanju da budemo konkurentni i u rukometu, i u sportu, i na ostalim poljima”, rekao je Đukanović.

On se posebno zahvalio za način na koji su predstavili svoju državu, iskazanu ljubav, patriotizam i identifikaciju sa nacionalnim simbolima Crne Gore.

“Vi ste dostojni reprezenti, ne samo rukometa, nego i svoje države“, kazao je Đukanović.

Poručio je da bi takav žar morao biti uzorni model za sve crnogorske reprezentacije.

On vjruje da su pravi rezultati tek pred rukometašima, kao i da sa puno optimizma gleda na predstojeće izazove u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Predsjednik Rukometnog saveza Petar Kapisoda zahvalio se na prijemu,navodeći da je odlikovanje velika čast i privilegija.

Kapisoda je ocijenio da su momci koji su predstavljali Crnu Goru posebni, prije svega, zbog načina na koji osjećaju reprezentaciju i nose crnogorski grb.

“U ovim tmurnim vremenima za Crnu Goru uspjeli smo da privučemo pažnju građana Crne Gore i učinimo ih ponosnim“, kazao je Kapisoda.

On je naglasio da su igrači svima očitali lekciju iz patriotizma i da predstavljaju pravi primjer za generacije koje dolaze.

“Uz ponovljenu zahvalnost za priznanje i veliku čast koju im je predsjednik ukazao, uručili su mu dres crnogorske rukometne reprezentacije sa njegovim imenom”, piše u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije