fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaCrna Gora na startu sa Litvanijom

Crna Gora na startu sa Litvanijom

Podgorica, (MINA) – Muška juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore duelom sa Litvanijom počeće nastup na Evropskom prvenstvu u Izmiru.

Selektor Vaso Milović kazao je da je juniorska selekcija od 20. juna na okupu i da je zadovoljan odrađenim pripremama.

“Veoma smo zadovoljni odnosom i zalaganjem naših momaka. Tokom pripremnog perioda odradili smo dobar posao i spremili se za ono šta nas očekuje u Izmiru”, rekao je Milović.

Crnogorski juniori u pripremnim mečevima pobijedili su Kosovo i Bugarsku, a izgubili od Grčke, Sjeverne Makedonije i Mađarske.

Milović je istakao da su pripremni mečevi pružili jasnu sliku koliko će biti teško ostvariti zacrtane ciljeve, navodeći da to nije i nemoguće.

“Svjedoci smo kakve sve rezultate pravi naša A selekcija, kao i mladi košarkaši koji su osvojili bronzanu medalju. Nevjerovatan uspjeh za našu državu! Na njihovim primjerima treba da se ugledamo, damo sve od sebe i nadamo se da će uloženi trud na kraju uroditi plodom”, rekao je selektor.

Govoreći o predstojećem šampionatu on je podsjetio da neće moći da računa sve košarkaše koje Crna Gora ima u tom uzrastu.

“Od starta smo imali mnogo pehova. Imamo mali fond igrača i svaki otkaz baš osjetimo na koži, a pogotovo ako je to slučaj sa četiri ili pet košarkaša koji su u startu projektovani kao nosioci igre. Sa nama je 12 najspremnijih i najboljih igrača trenutno i sva pažnja je usredsređena na njih”, rekao je Milović.

Crna Gora će u grupi, osim sa Litvanijom, igrati još protiv Hrvatske i Italije.

“Očekivanja ostaju ista kao i pred početak priprema, a to je opstanak u A diviziji. Siguran sam da će momci dati sve od sebe da to i ostvarimo. Analizirali smo protivničke ekipe, njihove sastave i samu igru”, rekao je Milović.

On smatra da je Litvanija sigurno najveći favorit u grupi, da je fizički dominantna i da će biti teško adaptirati se na to.

“Hrvati su talentovani i takođe fizički konkurentni, a Italijani su u pripremnom turniru u Grčkoj pokazali koliko su zapravo opasni, kako u spoljnoj tako i u unutrašnjoj liniji”, rekao je Milović.

Crnu Goru će u Izmiru predstavljati Amar Ličina, Petar Minić, Milorad Brajović, Amar Hot, Boško Janković, Nikola Ratknić, Krsto Dubljević, Petar Radonjić, Filip Bošković, Igor Joković, Nikola Glendža i Aleksa Lekić.

Duel Crne Gore i Litvanije na programu je sjutra u 17 sati i 15 minuta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije