fbpx
NaslovnicaMina SportCOK i Jugopetrol produžili saradnju

COK i Jugopetrol produžili saradnju

Podgorica, (MINA) – Crnogorski olimpijski komitet (COK) i Jugopetrol AD – EKO benzinske stanice potpisali su danas novi ugovor i produžili saradnju u olimpijskom ciklusu – Pariz 2024.

Ugovor o produžetku saradnje potpisali su predsjednik COK-a Dušan Simonović i izvršni direktor Jugopetrola AD – EKO benzinske stanice, Vasilis Panagopulos.

Foto: COK

Saradnja COK-a i Jugopetrola počela je u aprilu 2019. godine, kada je EKO postalo zvanično gorivo Igara malih zemalja Evrope (IMZE).

Saradnja je nastavljena i u olimpijskom ciklusu Tokio 2020.

Simobović je kazao da ga raduje nastavak lijepe i uspješne saradnje sa kompanijom kao što je Jugopetrol.

“Oni su niz godina naši partneri i velika podrška u našim naporima da unaprijedimo sportsku oblast u Crnoj Gori, omogućimo što bolje uslove za pripremu i učešće naših sportista i sportistkinja na svim takmičenjima sa olimpijskog kalendara, promovišemo olimpijske vrijednosti i zdrave stilove života”, rekao je Simonović.

On je istakao da je posebno zahvalan što Jugopetrol prepoznaje značaj ulaganja u sport, dajući time veliki doprinos društvu u kojem posluje.

“Naša višegodišnja saradnja je, svakako, mnogo šira i od samih aktivnosti predviđenih ugovorom i radujemo se budućim kampanjama koje ćemo zajednički sprovoditi u cilju promocije sporta kao pokretača razvoja društva i značajnog činioca u izgradnji jačih zajednica”, rekao je Simonović.

Govoreći o značaju nastavka saradnje, on je istakao da je Jugopetrol, kao jedna od najvećih kompanija u Crnoj Gori, vrijedan član olimpijske marketinške porodice i kompanija koja ulaganjima u sport, ali i crnogorsko društvo u cjelini, dokazuje svoj status društveno odgovorne kompanije i nezaobilazan je partner i podrška crnogorskim sportistima i sportistkinjama.

Panagopulos je kazao da mu je veliko zadovoljstvo i čast da se nakon tri godine uspješne saradnje sa COK-om produžava partnerstvo potpisivanjem novog ugovora.

“Nastavljamo sarađivati i u narednom periodu, 2022. – 2024. godine. Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice, kao društveno odgovorna kompanija podržava razvoj sporta i kroz brojne projekte sarađuje sa sportskim organizacijama i institucijama”, rekao je Panagopulos.

On vjeruje da će kompanija na čijem je čelu podrškom doprinositi razvoju sporta i talenata, a da će sportski talenti imati priliku da učestvuju i pokažu svoja znanja i umijeća na takmičenjima i van Crne Gore“, rekao je Panagopulos.

Najavljeno je da će Jugopetrol i COK će, pored aktivnosti koje se odnose na takmičenja iz olimpijskog kalendara, u narednom periodu sprovoditi zajedničke aktivnosti, koje će pored promocije sporta se odnositi i na poboljšanje uslova i promovisanje ideje Crne Gore kao zdrave i aktivne nacije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Belgija bolja od Rumunije

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Belgije pobijedili su večeras u Kelnu selekciju Rumunije 2:0, u...