fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaBjelica: Crna Gora nije bez šansi

Bjelica: Crna Gora nije bez šansi

Podgorica, (MINA) – Košarkaška reprezentacija Crne Gore nije u najboljoj situaciji, ali i nije bez šansi da izbori plasman na Evropsko prvenstvo, kazao je krilni centar Milko Bjelica.

Crnogorski košarkaši pripremaju se u Podgorici za odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Eurobasket.

Izabranici selektora Boška Radovića u subotu u Podgorici (20.45) igraće sa Francuskom, a u ponedjeljak (20.00) sa Njemačkom.

Crna Gora mora da dobije oba meča i da se nada porazu Velike Britanije u makar jednom susretu.

Bjelica je kazao da vjeruje da će se crnogorskim košarkašima ukazati šansa.

“Nismo u najboljoj situaciji, nije sve u našim rukama. Daleko od toga da nemamo šanse. Idemo iz meča u meč, pratimo ostale utakmice iz naše grupe i nadam se da će se ukazati neka šansa”, rekao je Bjelica.

Komentarišući prvo rivala na turniru, Bjelica je podsjetio da je crnogorska selekcija igrala protiv Francuske i izgubila na njihovom terenu.

“To nije bio realan odnos snaga – mislim da je sada druga priča. Mislim da imamo šanse, treba da se uhodamo i spremimo za tu utakmicu. Sve je moguće, ako nam se ukaže šansa učinićemo sve da je iskoristimo”, dodao je Bjelica.

On je kazao da ekipa nema problema sa virusom i povredama.

“Ekipa je zdrava, niko od igrača nije skoro imao problema sa virusom. Trenutna forma je promjenjiva. Najbitnije je da su svi zdravi, da smo na okupu”, kazao je Bjelica.

Foto: KSCG

Krilo Dino Radončić najavio je da će reprezentacija ići na pobjedu u oba meča i da se nada kiksu Velike Britanije.

“Idemo na pobjedu u obje utakmice i nadamo se da će Britanija imati što lošiji ishod, a da ćemo mi utakmicama pristupiti dobro”, rekao je Radončić.

On je istakao da je u dobroj formi došao na okupljanje reprezentacije.

“Osjećam se dobro ove sezone – dobio sam slobodu u Španiji da igram. Zadovoljan sam, nadam se da ću iste igre pružiti u reprezentaciji i da ćemo odigrati odlične utakmice”, rekao je Radončić.

Najčitanije

suncano, vremenska prognoza

U Crnoj Gori sjutra sunčano

Podgorica, (MINA) - U Crnoj Gori sjura će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura...